АБВ и ГЕРБ преговарят Калфин да е общият им кандидат за президент

OFFNews 19 януари 2016 в 11:13 4260 12

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

АБВ и ГЕРБ преговарят вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин да бъде техният общ кандидат за президент на предстоящите избори през есента.

Това написа във Фейсбук председателят на ДСБ Радан Кънев, който добави, че вчерашното изявление на Георги Първанов издава трудности в преговорите, които текат от известно време.

Вчера председателят на АБВ поиска всички партии да проведат преговори и да излъчат обща кандидатура за президент. Първанов посочи, че партията обсъжда и други варианти, сред които да излъчат обща кандидатура с БСП, както и да излязат със своя кандидатура.

Според Кънев обаче партиите се обединяват, "за да прецакат реформите в правосъдието и конституционния компромис".

"Вчерашното изявление на г-н Първанов издава трудности в преговорите между АБВ и ГЕРБ за обща номинация на Ивайло Калфин, които текат от известно време.

Идеята всички партии да се обединят зад един кандидат не е нова. Още в Германия през 30-те, така е станало. Това е сложило началото на тоталитарния режим...

И в България вече се обединиха почти всички - за да прецакат реформите в правосъдието и конституционния компромис. Обединение на партиите срещу промяната е лесно постижимо.

Аз мисля, че ако такова обединение бъде постигнато, ние трябва да не го подкрепяме, а да го бием на изборите", написа Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!