Първанов предлага партиите да излязат с общ кандидат за президент

OFFNews 18 януари 2016 в 18:20 4090 15

Всички партии да проведат преговори и да излъчат обща кандидатура за президент. Това поиска председателят на АБВ и президент два мандата Георги Първанов пред bTV. 

Той посочи, че партията обсъжда и други варианти, сред които да излъчат обща кандидатура с БСП, както и да излязат със своя кандидатура. 

Няма да чакаме големите партии и в края на април ще обявим своя кандидатура, каза Първанов, като посочи, че дебатът за кандидатурата е започнал вчера. 

Първанов отказа да отговори на въпроса дали се обсъжда неговата кандидатура за президентските избори. 

Той определи като неуспешен мандата на Росен Плевнелиев и подчерта, че Плевнелиев няма основания да се включи в кандидат-президентската надпревара. 

ГЕРБ трябва да се откаже от практиката да посочва, да назначава президент, тъй като тази практика е неуспешна, коментира лидерът на АБВ. 

Ако няма нови трусове или тежки събития, няма да има проблеми за съществуването на кабинета – неговата съдба не бива да зависи от това, че сме в кандидат-президентска кампания или от други външни събития, каза още Георги Първанов.

По повод трусовете в ДПС той заяви, че Лютви Местан е останал в периферията на Ахмед Доган, но допълни, че не иска да коментира проблемите в една партия, както не позволява да се коментират проблемите в АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!