9/9 в Сливен: Отказах се, защото не бива през задния вход да стават нещата

Нели Чолашка 09 октомври 2014 в 12:06 7818 9

Петко Борисов, зам.-кмет на Твърдица.

От депутатското място се отказах още в неделя вечерта, когато стана я сно, че много хора са гласували с преференция за мен.

Това каза пред OFFNews №9 в бюлетината на ГЕРБ в Сливен Петко Борисов Ненов, известен като Петко Борисов, зам.-кмет на Твърдица. Той се издигна на второ място в листата на партията и имаше шанс да влезе в парламента, благодарине на това, че номерът му в листата съвпада с номера на партията в бюлетината.

Той е категоричен, че никой от централанат на партията не е говорил с него е не му е оказван натиск.

"Аз не съм играл преференциално и разбирам, че второто ми място в крайното класиране е резултат от номера, който имах в бюлетината. Освен това в Твърдица имам само 200 преференции, в Сливен - 1300, а останалите до 1800 са в Нова Загора. Не бива през задния вход да стават нещата", обясни още Борисов.

Освен него вчера от депутатско място се отказаха още двама от листите на ГЕРБ, които можеха да влязат в парламента благодарение на феномена 9/9 - Дочко Дочев от листата в Плевен и Стилиян Митев от листата в Добрич.

Петко Борисов не познава тези кандидати на ГЕРБ и няма представа какви са техните мотиви. 

"Разбрали сме се, че всички работим като екип. Когато си дал дума, трябва да държиш на нея", каза още Борисов.

Той е възмутен, че има хора от Твърдица, които не са гласували преференциално, а сега го агитират да влезе в парламента.

На въпрос дали малдият социалист Момчил Неков, извесетн като феномена 15/15, трябваше да се откаже от мястото в Европейския парламент, 51-годишният зам.-кмет отговори: "Той е млад, трябва още 20 години да поживее, за да може да ги преценява нещата. Това е личен избор".

Общо 9 кандидати на ГЕРБ бяха издигнати нагоре в листите, защото са №9.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews