Още двама 9/9 от ГЕРБ се отказаха от парламента, напуска и 18/18 от ДПС във Варна

Ангел Джамбазки също подаде заявление за оттегляне от листата на Патриотичен фронт

Александра Маркарян 08 октомври 2014 в 22:15 7973 17

Още двама избрани с преференция за депутати от ГЕРБ се отказват от местата си в парламента, става ясно от днешните решения на ЦИК.

И двамата са били вписани под №9 в листите на партията, чийто номер за изборите също беше 9. Те са Стилиян Димитров Митев - №9 в листата на ГЕРБ в 8 МИР Добрич - и Петко Борисов Ненов, който също е №9, но в Сливен.

Стилиян Митев трябваше да влезе на мястото на втория в листата Живко Мартинов, който ще е депутат след отказа на Митев.

Петко Ненов изместваше с преференция втората в листата на ГЕРБ в Сливен Галя Захариева.

Митев и Ненов са подали заявления за оттегляне днес и също днес ЦИК е взела решения за отстраняването им от съответните листи.

Така трима избрани преференциално кандидати 9/9 се оттеглят само в рамките на два дни. Първи се отказа Дочко Дочев - 9/9 в Плевен, чийто преференциален вот бе достатъчен, за да измести втория в листата на ГЕРБ и в крайна сметка извън парламента да се окаже областният координатор на ГЕРБ, местен шеф на Инспекцията по труда и депутат в 42-то НС Владислав Николов. Дочев подаде заявление за заличаване от кандидатската листа на ГЕРБ на 7 октомври. Същия ден той бе заличен.

ГЕРБ не е единствената партия, в която преференциално избрани кандидати се отказват от депутатските си места.

Днес се оттегли и един от кандидатите на ДПС, изместил втория в листата във Варна с преференция. 18/18 Алеко Тодоров Атанасов получи 1456 преференциални гласа, които са равни на 9.22% и са напълно достатъчни, за да пренаредят листата и да изпратят втория в нея - Ерджан Себайтин Ебатин - на третата позиция.

По искане на Атанасов обаче днес ЦИК също заличи името му от кандидатската листа.

От парламента се отказва и Ангел Джамбазки - водач на листата на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" в Благоевград. По всяка вероятност Джамбазки ще предпочете мястото в Европейския парламент пред това в българския.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!