Още двама 9/9 от ГЕРБ се отказаха от парламента, напуска и 18/18 от ДПС във Варна

Ангел Джамбазки също подаде заявление за оттегляне от листата на Патриотичен фронт

Александра Маркарян Последна промяна на 08 октомври 2014 в 22:15 7494 17

Още двама избрани с преференция за депутати от ГЕРБ се отказват от местата си в парламента, става ясно от днешните решения на ЦИК.

И двамата са били вписани под №9 в листите на партията, чийто номер за изборите също беше 9. Те са Стилиян Димитров Митев - №9 в листата на ГЕРБ в 8 МИР Добрич - и Петко Борисов Ненов, който също е №9, но в Сливен.

Стилиян Митев трябваше да влезе на мястото на втория в листата Живко Мартинов, който ще е депутат след отказа на Митев.

Петко Ненов изместваше с преференция втората в листата на ГЕРБ в Сливен Галя Захариева.

Митев и Ненов са подали заявления за оттегляне днес и също днес ЦИК е взела решения за отстраняването им от съответните листи.

Така трима избрани преференциално кандидати 9/9 се оттеглят само в рамките на два дни. Първи се отказа Дочко Дочев - 9/9 в Плевен, чийто преференциален вот бе достатъчен, за да измести втория в листата на ГЕРБ и в крайна сметка извън парламента да се окаже областният координатор на ГЕРБ, местен шеф на Инспекцията по труда и депутат в 42-то НС Владислав Николов. Дочев подаде заявление за заличаване от кандидатската листа на ГЕРБ на 7 октомври. Същия ден той бе заличен.

ГЕРБ не е единствената партия, в която преференциално избрани кандидати се отказват от депутатските си места.

Днес се оттегли и един от кандидатите на ДПС, изместил втория в листата във Варна с преференция. 18/18 Алеко Тодоров Атанасов получи 1456 преференциални гласа, които са равни на 9.22% и са напълно достатъчни, за да пренаредят листата и да изпратят втория в нея - Ерджан Себайтин Ебатин - на третата позиция.

По искане на Атанасов обаче днес ЦИК също заличи името му от кандидатската листа.

От парламента се отказва и Ангел Джамбазки - водач на листата на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" в Благоевград. По всяка вероятност Джамбазки ще предпочете мястото в Европейския парламент пред това в българския.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 17:49

Боже, депутат от ДПС с име Алеко.Щастлливеца сигурно се обръща в гроба. Има ли по-голямо недоразумение днес от т.нар. Република България? 47% гласували и 215 182 недействителни бюлетини. И вие наричате това избори? Пародия на държава, пародия на избори...

09.10 2014 в 18:32

Не винаги, за да се откажеш от подобен пост значи, че или си страхлив или слушаш като ти изръмжи шефа.. Да си на такъв пост е ясно че влизаш в полизрението на всички журналисти и въобще на цялата държава. Ще ти изкарат всички кирливи ризи и т.н. Не е ли по-добре да си стоиш там, където си в момента на пос /говоря конкретно за Дочко Дочев/ и да си вършиш бизнеса и далаверите както ти харесва с месната управа. Така хем ще имаш доходна и постоянна работа, хем ще си за повечето непознат и най-важното, че работата ти ще е много по-спокойна и ще имаш прекрасната възможност да си почиваш когато поискаш.За Дочко Дочев е напълно ясно и напълно го разбирам. При него действа мотото "По-добре в малкия град пръв, отколкото в големия последен". Просто в големия ще бъде последната дупка на кавала, а и освен това мнооого безполезна...

09.10 2014 в 17:20

За да се откажат,значи или са пълни страхливци или мекотели на които като им изръмжи шефа се осират.Това,че са им задраскали номера говори,че е направено от неграмотни хора,цигани и то платени,но неосведомени.

09.10 2014 в 15:15

9/9 е феномен в 1/3 от избирателните райони измествайки вторите в листите. Пак няма да има касиране. ЦАЦАААА!!!! ЦАЦААА!!! Костинброд 1 и 2 какво правим????

09.10 2014 в 11:36

Докъде я докарахме, щом само БСП не прават такива простотии ... При Реформаторите ясно - префернцията си беше част от вътрешната борба за надмощие

09.10 2014 в 11:01

Местан само дето се вживява -"волята на суверена, суверена така определи и т.н.", какво се оказа хората определят как да са наредени листите, те се отказват, причината е без значение дали така е казало партийното ръководство или по тяхна воля са се отказали, извода е че партиите ги боли патерицата за суверена щом не му зачитат избора.

09.10 2014 в 10:48

9/9 ще е новия номер на централния нападател от БАНКЯ !!!
Малоумни избиратели или купени мангали няма разлика това е електората на ГЕРБ!!!

09.10 2014 в 09:27

Когато вождът каже, че не ставаш - и преференцията не помага!

09.10 2014 в 08:49

ДПС, ГЕРБ - все демократични партии, машалла, ей така сА праЙ XXI век!
А националистът предпочита бруселската заплата пред българската. Смеееех...

Себайтин Ебатин, обаче, взима тиквен медал за име, машалла!

09.10 2014 в 05:39

Къде ги гърбавите гробари да се изходят по въпроса ???
---------
Трябва да си тотален тъпак, за да си мислиш че този парламент ще издържи даже и една година, още не сформиран започнаха всякакви комунделни врътки, нали ще бъдат гледани под лупа, и още първото настъпване на жабето хората ще излязат на улицата, като не искат да минат с ЛУСТАРЦИЯ, ще трябва да ги пречистим с коктейли, украинците натрупаха опит, ще трябва да внесем световните постижения!!!