Феноменът 9/9 на ГЕРБ в Плевен се отказа от парламента

Дочко Дочев отстъпва депутатското си място на областния координатор на партията Владислав Николов

Александра Маркарян 08 октомври 2014 в 13:48 11460 18

Дочко Дочев

Снимка ГЕРБ

Дочко Дочев

Деветият в листата на ГЕРБ в Плевен Дочко Димитров Дочев се отказва от парламента в полза на областния координатор на партията, шеф на местната Инспекция по труда и народен представител в 42-то Народно събрание Владислав Николов.

Това става ясно от решение на ЦИК, взето на 7 октомври.

Дочев - чийто номер в листата съвпада с номера, под който партията се яви на изборите на 5 октомври, измести втория в листата Пламен Тачев Петров с преференциалните 2633 гласа (8.09%), които получи. ГЕРБ вкарват трима депутати от Плевен и ако той не се беше отказал, щеше да влезе заедно с водачката на листата Цецка Цачева и Пламен Петров, който след пренареждането заради преференциите щеше да е трети.

Под черта щеше да остане Владислав Тошков Николов.

Николов е областен координатор на ГЕРБ-Плевен, директор на дирекция "Инспекция по труда" в областния град и депутат от 42-то Народно събрание, където беше член на комисиите по бюджет и финанси, по социална политика, по борба с корупцията и конфликт на интереси, по правата на човека и жалбите на гражданите. 40-годишният Николов е икономист, завършил Стопанската академия в Свищов.

Отказалият се от НС Дочко Дочев е завършил треньорския профил по футбол в Националната спортна академия. Той е общински ръководител на ГЕРБ в Левски и председател на Общинския съвет на партията в Левски. Той е подал заявление за заличаване от кандидатстката листа на ГЕРБ в 15 МИР в Плевен на 7 октомври и ЦИК е взела решение за заличаването му същия ден. Решението може да се обжалва в тридневен срок.

Третият депутат на ГЕРБ от Плевен Пламен Петров е е инженер, магистър по "Пожарна безопасност" от Висшия институт на МВР. Бил е депутат в 41-то и 42-то Народно събрание, където е бил член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Той е общински ръководител на ГЕРБ в Червен бряг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!