65% от българите са на мнение, че програмата за саниране създава корупция

OFFNews Последна промяна на 31 март 2015 в 20:28 12102 12

Графика: Галъп интернешънъл

60% от респондентите на „Галъп интернешънъл“ споделят мнението, че програмата за саниране на панелни блокове не е добра, защото само определени хора ще могат да се възползват. 18% са на противоположното становище и сред тях личат най-вече привържениците на ГЕРБ, макар и те в по-голямата си част да намират проблем.

Това сочат данни на „Галъп интернешънъл“, получени в периода между 27 февруари и 5 март чрез пряко интервю по домовете сред 1011 пълнолетни български граждани. Проучването е финансирано от „Галъп интернешънъл”.

Висока декларативна запознатост по темата със санирането на панелните блокове се установява в областните центрове и столицата – над 95% заявяват, че са чували за програмата за саниране.

Данните показват, че сред пълнолетните българи, чиито блокове подлежат на саниране, огромната част действително са запознати. В по-ниските социални слоеве расте и делът на незапознатите.

Близо 80% от респондентите се съгласяват с твърдението, че санирането е добър начин за обновяване на панелните блокове, под една десета са на обратното мнение. Същевременно, две трети споделят становището, че санирането само частично решава проблемите на блоковете.

65% от респондентите са съгласни с твърдението, че санирането ще създаде възможности за корупция, 12% - не, а останалите се затрудняват да отговорят. Съгласието с това твърдение изглежда преобладаващо дори и при привържениците на ГЕРБ.

Близо половината от всички запитани споделят позицията, че програмата за саниране всъщност има за цел да събере гласове за управляващите на предстоящите избори. При разбивката по партийни симпатии личи, че това се споделя основно от привържениците на БСП (над две трети от тях), ДПС (близо две трети от тях).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2015 в 16:24

Вaжно е , че ще се спестят много разходи за отопление и много такси за въглеродни емисии и такси за кафява енергия.

Жалко, че няма как да спрем да плащаме "зелена енергия" на политиците - основно те се уредиха.

Ще отпадне необходимостта от кюмура на ковачки и марица-изток

01.04 2015 в 15:37

Парите за саниране СЕ ВЗЕМАТ от бюджета, т.е. от парите на ВСИЧКИ данъкоплатци, а ще санират стотина панелки, което ще платят всички от джоба си, а голямата далавера ще бъде прилапването на 2 млрд. народни пари.

01.04 2015 в 14:42

"Проучването" на Галъп е продължение на неграмотната дезинформационна кампания на Манолова, Кутев и Явор Коюмджиев срещу санирането. Интересите на които служат гореспоменатите бсп агитатори и Галъп не искат крайното натоварване на електроенергийната система да намалее с 1000 MW (мегавата), обитателите на панелките да плащат с 45% по малко за енергия при подобрен топлинен комфорт, а самите панелки да удължат живота си. Това което те искат е елементарно - по-голямо енергийно потребление, нови електроенергийни мощности, които ще се плащат от нас и все по-големи разходи за енергия от бедните "панелни" обитатели.

01.04 2015 в 14:26

Стефчо каква енергийна мафия бе мойто момче - виж ги герберите, бсп и дпс - всички са инвестирали в зелена енергия и си приеха задружно закон задължително да е включена в микса за да са винаги на печалба. От едно саниране как ще пострада енергийната мафия като те си надуват цените когато си решат и няма кой да докаже, че го лъжат? Дали с 2 или 3 левчета то не се усеща ама взимат 18 милиона отгоре. Сега щели и с 10% да вдигнат цените на тока за да инвестират в нови стълбове за да не спирал тока!? Питам аз когато не предлагаш качествена услуга и имаш нужда от увеличаване на цените над допустимото защо изобщо си на пазара? Как така народа ще плаща повече за да си конкурентноспособен??? Не беше ли обратното ще инвестираш повече и с по-ниски цени за да се конкурираш .. а да бе то било монопол.

01.04 2015 в 10:56

Явно скъпоплатената пропаганда на комунягите и енергийната мафия дават резултат.
На енергийната майфия и на комунягите хич не им харесва перспективата хората да си намалят потреблението на енергия посредством по-добра изолация на сградите.
Комунягите и енергийната мафия си харесват неизолираните панелки.

01.04 2015 в 10:37

Интересно КОЙ ги поръчва тези изследвания на измислената агенция?!?

01.04 2015 в 06:09

Кво и тва саниране рииш ли мъ. Ние у мойту селу лепим къщите с кравешки лайна. И керпичъ е най-здравоту нещу.

01.04 2015 в 02:13

Путин,какво мисли по-въпроса за санирането?

31.03 2015 в 23:17

Галъп ИНТЕРНЕШЪНАЛ пък само за БГ, понеже чуждестранното Галъпче ги съдело за незаконно ползване на името :D Ех само лъжци, измамници и крадци ни занимават със себе си

31.03 2015 в 21:47

Ша повърна от тия Дана интернешънал.