4 пъти Добрев моли ГЕРБ да напусне парламента. И Йончева иска той да остане депутат

OFFNews 03 октомври 2017 в 20:22 10006 6

Снимка ГЕРБ - пресцентър

Делян Добрев

Четири пъти помолих депутатите от ГЕРБ да гласуват "за" това аз да си тръгна от НС, заяви тази вечер Делян Добрев след заседание на парламентарната група.

Това е лично мое решение, по лични причини. В един момент човек не може да се остави до тази степен да бъде омърсен. Чувствам се омърсен - заради всичко, което Елена Йончева изля върху мен през последната една седмица, коментира Добрев.

Той съобщи, че вече е депозирал оставката си като народен представител в деловодството на парламента.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че на заседанието не е постигнато "окончателно политическо решение" за оставката, но Добрев остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

По информация на БТА парламентът ще започне работа утре с гласуване на оставката на Добрев - това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

24 часа за Елена Йончева

Добрев даде 24 часа на депутата от левицата Елена Йончева "да извади имена, фирми, групировки, кой какви пари е давал", или да му се извини.

По думите му, атаката срещу него е успяла, а тактиката е била с добре скалъпени малки истини да се изгради конспирация, която да ужаси хората и да го очерни.

Може би целта на БСП е да се скрият други неща в държавата. Излязоха нови факти срещу Румен Овчаров по случая с Бобов дол. Всеки знае какви са обвързаностите между Овчаров и Корнелия Нинова и че той е неин ментор, твърди Делян Добрев.

Според него още първия ден след „глупостите“ на Елена Йончева кметът на Хасково Добри Беливанов е трябвало да даде пресконференция, за да приключи темата.

Само че в случая кметът, за който аз нося отговорност, защото го номинирах, участва в тази компроматна война заедно с Йончева, допълни Делян Добрев.

И БСП иска Добрев да остане в парламента

Нямам нищо лично срещу Добрев, не считам, че трябва да излиза от парламента, заяви тази вечер пред БНТ Елена Йончева.

Не бива да подава оставка. Мисля, че така бяга от отговорност, добави тя.

Йончева коментира, че кметът на Хасково е бил на дистанционно управление към Добрев.

За година и половина фирмите, в които участва зетят на Добрев, печелят 30 милиона лева. Договорите са конкретни, зетят Гаргов има договори с фирмите. Секретарят на общината пък няма длъжностна характеристика и няма опит, а тя също е от роднинския кръг на Делян Добрев, твърди депутатът от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12761

4

cepcem

03.10 2017 в 22:29

Ей, не го оставиха човека да си отиде, значи.

26179

3

ELPIDA

03.10 2017 в 22:13

Права е Йончева! Най-лесно е да си врътнеш задника!Всеки трябва да си поеме отговорността и да понесе последствията!Когато човек е във властта , околните го гледа под лупа.Не може с никого да се обвързва!

23293

1

Стефан

03.10 2017 в 21:29

Я някой по-светнат да обясни: това латино сапунка ли е, или турска?
 
X

Да помогнем на украинските деца!