1 май е тъжна дата. 4 дни след "Чернобил" народът беше изкаран под отровния дъжд

Предварителната продажба на гласове за изборите приключи, казва проф. Михаил Константинов

OFFNews Последна промяна на 01 май 2015 в 10:12 28235 36

Проф. Михаил Константинов

Снимка Булфото/Александър Михайлов

Проф. Михаил Константинов

"1 май е тъжна дата за България. На този ден неизвестен брой българи бяха осакатени, убити и неродени. Точно четири дни след аварията в "Чернобил" (през 1986 г. - бел. ред.), която отрови цял свят и Европа, българите бяха изкарани да манифестират под веселия първомайски дъжд."

В този контекст проф. Михаил Константинов постави днешния Ден на труда в коментар за bTV.

"България понесе най-тежкия радиационен удар. Тогава тя беше управлявана от една банда, тогавашното Политбюро, която носи пряка отговорност за нераждането на неизвестен брой българи, за огромен брой деца, родени с левкемия, за убити българи.

Ако някой се чувства засегнат от думите ми, нека ме осъди.

Предполагам, че ако не бяха страхливи отрепки, биха могли да помогнат на народа си. Те не са искали да убият българите, но го направиха, защото бяха послушковци, защото Съветският съюз, под ръководството на Горбачов - големият реформатор, също криеше от народа си какво става и защото те предпочитаха да запазят партийните си постове и властното си положение и да не направят нещо елементарно - да кажат на хората да се приберат, да не излизат на дъжда, да не ядат отровни зеленчуци, да не пият мляко. Да не говорим за това, че те направиха второ престъпление - България понесе радиационен удар три години след това, защото прибраха сеното, за да го унищожат, след 3-4 г. го дадоха на кравите и 89 г., когато светът беше позабравил за това, България понесе втори радиационен удар. Още неизвестен брой български деца се родиха с левкемия. Говорете с педиатри, със специалисти по онкология - ще ви кажат ужасяващи данни.

Големите престъпници не понесоха наказание. Умряха си по креватите, заобиколени от внуците. Те пиеха чиста вода, не излизаха навън и оставиха народа под радиацията", допълни професорът.

Той коментира и предстоящите местни избори с думите:

"Изборите ще бъдат нормално кървави заради все по-големия поток европейски средства, който ще бъде разпределян през общините. Междувпрочем, искам да съобщя, че предварителната покупко-продажба приключи, местенето на мъртви души от село в село".

Професорът описа и как след "местенето на мъртви души" ще се провеждат изборите в част от малките населени места: "В село със 100 души се местят 50 и те ще изберат кмета".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2015 в 07:16

Резултатът е, че "радиацията" е дошла след като вече си бил изсрал предполагаемата супа, т.е. картофите нямат отношение към Чернобил. По-вероятно изобщо не си бил роден тогава. Във всеки случай си фантазираш.

Колкото за сини картофи абстрактно, спомням си, че тогава имаше някаква мания да се пие йодна тинктура, понеже някой полуобразован "химик" беше пуснал слух, че това помагало.

Та, ако някой е сипал една-две лъжици йод върху картофите, нищо чудно, че са посинели.

Но това не си бил ти, щото ти като "химик" би трябвало да знаеш, че ще посинеят и защо ;)

04.05 2015 в 01:04

Резултатът от деленето е 2,2916 ! Закръглено - 2 дена !
Чакам отговора - защо картофите бяха сини ?!!

03.05 2015 в 17:16

Спомням си, как излизаха разни величия по телевизията да ни успокояват, че няма нищо опасно след Чернобил. А в същото време специална комисия учени от БАН определяше радиоактивността на храните, които им се даваха, основно от внос. Имаше някакви псевдодела по-късно, които завършиха в нищото. Останаха само болестите за обикновените хора и смъртта!

03.05 2015 в 02:37

Извинявай, забравих, че радиацията пътува с пътнически влак.

02.05 2015 в 09:16

Хайде вече да престанете да тровите обществото с неща, които отдавна са минали. Защо не коментирате нещо, което е по-отскоро, например бомбардировките на американските ви ментори в бивша Югославия, ръсещи тонове обеднен уран до сами нашата граница. Защо мълчите по тази тема "професоре". И понеже сте известен "професор" от десния политически сектор и се изказвате по всякакви теми едва ли не като последна инстанция да ви припомня, че повечето от ветровете са запад - северозапад. Мълчите а ??? Как няма, като сте се настанили удобно в меко кресло и редовно сте обгрижван. Нещо повече имате си и запазено телевизионно време и роля наподобяваща на запазена марка. Вече от такива като вас сме се отвратили и думите ви както казват Американците не "хващат дикиш". Не усещате ли парене на ушите, като се покажете на екрана. Те, това е израз на народната любов на българите към подобни персони.

02.05 2015 в 07:33

"за комунистите човешкия живот никогане е бил ценен!През 1956 година престъпните съветски генерали са извърщили съвсем съзнателно експеримент на собствената територия с ядрената бомба "Татяна""

Добре, че за американските, френските и индийските силно некомунистически генерали твоят живот и тоя на техните войници винаги е бил направо безценен.

ПП, материалът отдолу е отпреди 1956-та, т.е. тук комунистите пак са крали от чуждестранния опит ;)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2103067/Duck-cover--Astonishing-video-shows-U-S-ground-grunt-guinea-pigs-tak ing-atomic-bomb-tests-1950s--trenches-protect-radiation.html

02.05 2015 в 07:22

"Не са били тъпи тези, които са им наредили да си мълчат и да не ядат салата."

Аха. А къде бяха тия умните, дето им нареждаха какво да правят, та да не се съсипе соца?

Как така умните изпълзяват само в тия моменти, в които ти трябват, а през другото време ги няма никви?

"Два дена след случката Чернобил, реших да направя картофена супа. Обелих картофите - всичките бяха сини. Моят въпрос е - защо?"

Защото като си се събудил след това, най-вероятно си бил много потен и с отвити крака.

Два дена след Чернобил радиацията още не беше дошла дотука, първите измервания, различими от колебания на естествения фон бяха чак на третия ден.

Това може да го прочетеш даже в стожера на дясната пропаганда на Прокопиев.

02.05 2015 в 07:14

Наследниците на червените генерали и партийни секретари много яростно убеждават,че нищо не се е случило и никой няма вина за последиците от ядрената авария!? Не се чудете за комунистите човешкия живот никогане е бил ценен!През 1956 година престъпните съветски генерали са извърщили съвсем съзнателно експеримент на собствената територия с ядрената бомба "Татяна", убивайси хиляди войничета и селяни от близките села ,унищожавайки за столетия флората и фауната на стотици хектара от родината си!

02.05 2015 в 03:00

Не знам какви са в твоята зомбирана глава, но тези "вождове" наистина бяха с каскети на тъпите си червени кратуни. Не са били тъпи тези, които са им наредили да си мълчат и да не ядат салата. А иначе "комунетата" са си комунета, ще си останат такива и ще ни управлявят во веки веков! Защото ние не искаме да бачкаме и искаме да сме равни! Тези, които са против, излитат през терминалите.