Класация на теориите на конспирацията за всички времена

OFFNews Последна промяна на 17 май 2014 в 14:01 17931 8

Убийството на Кенеди, тайните общества, манипулациите на правителствата по света и инсценираната смърт на Краля на рока Елвис Пресли са част от конспиративните теории, които измъчват десетилетия наред запалените по загадките. 

Предлагаме ви класация на някои от най-известните теории на конспирацията: 

1. Убийството на Кенеди

Американският президент Джон Кенеди е прострелян два пъти на 22 ноември 1963 година, докато обхожда с лимузина центъра на Далас, следван от президентския кортеж. Въпреки че Лий Харви Осуалд е обвинен за убийството и твърденията на разследващите, че той сам е планирал атентата, голяма част от американците и днес продължават да се съмняват в тази версия. Наистина ли той е единственият извършител на атентата или тук се съзира дългата ръка на мафията или правителствени кръгове - това са само част от въпросите, на които вероятно никога няма да бъде отговорено. 

2. Роузуел

Какво всъщност се разби на земята в Роузуел, щата Ню Мексико през 1947 година все още остава загадка. Много очевидци разказват за това, което са видели, а конспирацията се подхранва от американската армия, която няколко пъти променя фактите в историята. Само в рамките на час военни офицери съобщават, че са открили разбита летяща чиния, а малко по-късно обясняват, че всъщност става въпрос за метеорологичен балон. 

3. Илюминатите и новият световен ред

Конспирация, в която хората вярват искрено. Става въпрос за тайно общество, което е задкулисният играч, управляващ света. На тази група от хора са подчинени правителствата по света. За много исторически събития се вярва, че са продукт на "инженерството" на Илюминатите, чиято цел е да установи нов световен ред. Най-известният знак, който издава за съществуването на тайното общество, е изображението върху еднодоларовата банкнота на всевиждащото око върху египетска пирамида.  

4. Смъртта на Елвис Пресли 

Широко разпространето е мнението, че Кралят не е умрял през 1977 година, като е инсценирал собствената си смърт, за да се скрие от обществото, от което се огорчил. Подобни твърдения има и за Кралия на попа Майкъл Джексън, за когото се твърди, че се е скрил заради натиска от звукозаписните компании, които искали да го унищожат. 

5. Big Pharma

Big Pharma е прозвището, който се дава на фармацевтичните компании. За тях се смята, че трупат богатства като изписват рецепти за лекарства на хората, без те да имат нужда от тях. Също така се смята, че нарочно се разработват вируси, така че хората да купуват ваксини срещу тях. 

6. Подсъзнателната реклама

Широко разпространена теория, която предполага, че правителствата по света и частните компании внушават скрити послания чрез медиите и рекламата, като по този начин влияят на подсъзнателно ниво на поведението на хората. 

7. Атентатът на 11 септември

Въпреки стотиците кадри, запечатали събитието, което промени света, все още има хора, които вярват в това, че американското правителсто стои зад планираните атаки срещу кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Според някои от най-запалените познавачи по темата, след врязването на самолетите в кулите е имало взривове под мястото на удара, което е провокирало срутването на небостъргачите. Взривовете били заложени преди катастрофата. 

8. Изобретяването на СПИН

Според някои хора вирусът на СПИН е създаден изкуствено, за да се регулира популацията на хората и за да се дават ненужни пари за лекарства, които нямат ефект върху болестта. Подобна теория има и за рака, като дори се твърди, че тайните общества знаят какъв е лекът за болестта. Малцина са посветените в това и по този начин използват познанията си, за да контролират правителствата по света. 

9. Кацането на Луната

Още от 1969 година има хора, които се съмняват в това, че американски астронавти са кацнали на повърхността на Луната. Има скептици, които вярват, че кадрите, документирали събитието, са изфабрикувани и са заснети в студио. Една от основните причини да съществува тази конспирация е надпреварата на администрацията на Джон Кенеди с руското правителство за завладяването на Космоса. Целта била хората да повярват на NASA, която харчи огромни пари за космически тестове и програми. 

10. Глобалното затопляне

Глобалното затопляне е тема на спор години наред в научните среди. Факт е, че температурата на Земята се покачва, но някои хора смятат, че за това са виновни технологиите. Убеждението е, че правителствата по този начин държат в страх населението, като така го контролира. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2014 в 04:55

Това статия ли е или електронна тоалетна хартия?
Истина е горчива, драги ми Смехурко.

17.05 2014 в 19:51

ТРЯБВА ,да прочетете 3 книги за свет.конспирация ,написани от умен българин -жител на Канада- и скоро след това - самоубит !
Затова ни заливат с помия , да няма време да пресяваме фалша и тъпотиите !

17.05 2014 в 19:41

Осъзнатия да иде да сънува други сънища някъде..

17.05 2014 в 16:31

Гледайте речта на Кенеди, 7 дена преди да бъде убит. Някои хора го наричат "Последния истински президент", защото бива издигнат от глобалистите, а той се обръща против тях и води различна политика.

17.05 2014 в 15:37

Всеки път, когато БГ журналистчета преведат статия на тая тема, и ме обзема едно такова умиление... едно такова съжаление...

17.05 2014 в 15:34

А за 11.9 има безброй много доказателства, на независими експерти от цял свят, доказващи че това е един дирижиран акт от правителството. Не вярвайте на всичко, което ви се презентира ей така, ами проучвайте поне малко нещата. За не запознатите има много голямо движение в Америка, което се бори за истината около този случай до ден днешен

17.05 2014 в 15:28

Който се рови в историята ще открие, че Орден на Илюминатите наистина е съществувал, но Баварското правителство го забранява, след което обществото минава underground и прониква с идеите си и в други общества като например масоните.
Думата конспирация е измислена по този повод да не може осъзнато мислещия човек да събужда "безмозъчните" зомбита живеещи в матрицата наречена "свободно общество"

17.05 2014 в 15:02

№ 8 го няма! Това е някаква конспирация, сигурен съм!