Google Maps вече ще може да се използва и офлайн

OFFNews Последна промяна на 10 ноември 2015 в 20:35 28077 2

Google Maps вече ще може да се използва и в офлайн режим.

Интернет гигантът днес обяви, че навигацията ще се използва и без постоянна връзка с мрежата, като тя е проектирана да пасва безпроблемно заедно с онлайн версията на Maps, което позволява показването на връзка за данни.

Потребителят трябва предварително да потърси града или държавата чрез вградената търсачка. След това трябва да натисне бутона Download и да избере конкретната зона, която иска да бъде изтеглена на устройството му.

Данните ще се съхраняват на смартфона или таблета и ще позволяват получаване на гласова навигация, търсене на адреси и дори допълнителна информация, например работното време на заведение, неговият рейтинг и др. Разбира се, информация за трафика в реално време, няма да е достъпна. Потребителят ще може да съхранява множество такива зони за офлайн ползване, като Google Maps автоматично ще разпознава, когато се намира в зона без интернет достъп и ще използва наличната информация.

Новите функции вече са налични в Google Maps за Android, която поетапно ще може да бъде изтеглена от Google Play за всички потребители. Скоро се очаква да е готова и версията за iOS, като от Google допълват, че имат планове да предлагат и още функции за офлайн използване на Google Maps в близко бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2015 в 16:19

Тази функция я има от поне 4 години.
Тази функция все още не работи за България ...
Каква е тая новина ?

11.11 2015 в 11:41

Голяма новина... но от преди няколко години.
Отдавна ползвам тази функция на телефона си.