В крак с времето: Как биха живели Барби и Кен в Съветския съюз (снимки)

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2017 в 11:33 19927 1

Куклата Барби и СССР са понятия с твърде малко допирни точки. Точно затова фотосесията, която ви предлагаме е повече от забележителна.

Това просто е фантазия шедьовър за това какво би било съветското битие на Барби и половинката й Кен. Естествено фотосесията на двамата е в класическа комуналка. 

Ето и какъв би бил техният най-вероятен бит.

Барби с вързан пешкир на косата, естествено простира гащи и сутиени на въже в средата на стаята, Кен пък се е облегнал до олющения хладилник и чете "Правда". Облечен е с потник, а на стената виси календар на съветската автомобилна гордост "Москвич". Достоверно, нали!

Кутията с кондензирано мляко, отворената консерва и бутилката със "Столичная" допълват експресивността на композицията.

На снимките всъщност Барби вече не е Барби, а Варвара. Кен пък се е превърнал в Инокентий и вероятно бивш солдат в Афганистан, а може би и служител на руските ВВС.

Автор на забележителната композиция и снимките е фотографът Лара Вичужанина. До голяма степен тя напомня на арт инсталацията "В крак с времето", която разбуни духовете преди няколко години на Паметника на съветската армия. Тогава съветските войни на монумента, известен като МОЧА, бяха преобразени като анимационни герои от Холивуд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови