"Игрите на глада" в Сибир - всичко е позволено

OFFNews 29 декември 2016 в 12:30 9414 2

Новосибирски бизнесмен създаде страховито реалити шоу, което ще изправи 30 смелчаци срещу опасностите на природата, пише руският сайт Yakutia.

Предизвикателството ще представлява 9-месечен тест за издръжливост в условията на сибирската тайга, при минус 40 градуса температура и опасност от атаки на мечки и вълци. 

Риалити шоу, в което е разрешено да пиеш, да пушиш, да изнасилваш и да убиваш - с този анонс се рекламира най-новият проект на руския бизнесмен Евгений Пятковский "Game2:Winter".

Шоуто, което би трябвало да започне на 1 юли 2017 г., ще се излъчва в интернет 24 часа в денонощието. В него 15 мъже и 15 жени ще се опитват да оцелеят в студа на Сибир.

Организаторите твърдят, че "всичко ще бъде позволено" на участниците в шоуто - включително убийства или изнасилвания.

Все пак те са предупредени, че докато са на територията на Руската федерация, за тях важат същите закони както и извън шоуто. С други думи - всяко престъпление в "Game2:Winter" ще бъде наказвано.

Участниците в руските "Игри на глада" ще бъдат обучени от бивши служители на елитното звено за спецоперации на руската Главно разузнавателно управление, но след като влязат в играта ще трябва да се оправят сами.

Идеята за предаването е на предприемача от Новосибирск Евгений Пятковский - 36-годишен програмист, известен с проекта си "детска градина за възрастни" и с мобилно приложение за блокиране на телефонните номера на фирмите за събиране на дългове.

"Няма да уважаваме претенциите за обезщетения на участниците, дори да бъдат убити или насилени. Ние няма да имаме никакво отношение към случващото се в играта. Всичко това ще бъде описано в документ, който ще се подписва от всеки участник преди началото на шоуто", казва Пятковский.

Той сравнява риалити-проекта си със сериала Lost. "За да оцелееш в тропически климат, е доста по-различно от това да опиташ да останеш жив в сибирската тайга при минус 40 градуса по Целзий", предупреждава идеологът на Game2:Winter.

Проектът предвижда да няма снимачен екип - общо 2000 камери ще бъдат пръснати из територия от 1000 хектара, на която ще се разиграва действието в шоуто. Всеки участник ще носи мобилна камера с батерия, издържаща 7 часа работа.

За да участвате в Game2:Winter, трябва да сте над 18 години и да сте "психически здрави". Националността няма значение. Ще се наложи обаче да платите 10 милиона рубли (155 000 евро), за да влезете в шоуто. Другият вариант за участие е да преминете през фейсконтрола на потребители, които гласуват в онлайн анкета.

Играчите ще бъдат принудени да събират и съхраняват провизии преди настъпването на зимата, за да могат да оцелеят през месеците на тежък студ. От тях се иска да останат живи до 1 април, като преди това ще подпишат декларации, че се отказват от претенции към организаторите при евентуална злополука или смърт.

Всеки участник ще има право да се включи в играта с не повече от 100 кг. оборудване. Единственото разрешено оръжие са ножовете. Никой няма право на огнестрелни оръжия.

Всяка седмица участниците могат да поискат определен инструмент, храна или предмет - но за да го получат, трябва да съберат съответната сума за закупуването му чрез дарения от зрителите през сайта на играта.

Кандидати за шоуто не липсват - в момента сред тях има професионални спасители, пътешественици, предприемачи, фотографи, психолози, включително хора без специално обучение.

Победителите в играта ще си поделят награден фонд от 100 милиона рубли (1,55 млн. евро). Колкото повече оцелели има, толкова по-малка ще е сумата им.

Ако някой от играчите попадне в опасна ситуация или реши, че повече не може да издържи на суровите условия, може да натисне специален "паник бутон" със сателитна връзка. След това ще бъдат изтеглени от тайгата и ще напуснат шоуто.

"Шоуто ще е абсолютно екстремно, няма да правим изключения за никого. Няма да има лекарски екипи в близост до участниците. Ако някой се разболее или нарани, ако разбере, че не може да се справи, ще изпратим хеликоптер и ще го отведем при лекар. Но това ще е краят на играта за участника", казва Пятковски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови