25 картини, нарисувани от Хитлер (галерия)

OFFNews Последна промяна на 06 март 2014 в 14:58 74058 23

Част от творчеството на Хитлер
Част от творчеството на Хитлер

Не много хора знаят, че преди да започне Втората световна война и да нанесе чудовищни поражения на много държави Адолф Хитлер е бил художник любител.

Трудно е да се повярва, че преди да превземе половин Европа, нацисткият лидер е рисувал цветя и поляни, но доказателствата са на лице. Той дори е кандидатствал в Академията за изящни изкуства във Виена, но на два пъти е бил отхвърлян.

За да видите в максимално добро качество картините на Адолф Хитлер, натиснете върху снимките.

След войната картините на Хитлер са били иззети от американските военни, а много от творбите са били разпродадени за десетки хиляди долари. Част от творенията на диктатора са в неизвестност и до днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2015 в 20:43

Добре де, кой от другите политици от онова време и сега дори.Може да нарисува картина приблизително до качеството на неговите.Какво им е на картините? Като се вижда какви боклуци се котират днес..... тия са си прекрасни за един младеж на 20-25 при това е искал да учи архитектура и си личи в творбите му.

11.06 2014 в 22:56

Ами декан тогава на Академията е бил някакъв еврейски професор!Хак им е на чафутите!

15.05 2014 в 19:53

И тук геният си личи..., жалко, че не му позволиха да упражни таланта си върху строителството на Нова Европа...
България можеше да бъде Швейцария на Балканите...

09.03 2014 в 10:40

човекът се е опитвал, самостоятелно. Ако беше приет в академията, тогава щяха да са по добри. Но за самостоятелно рисуване без учители мисля ,че е на високо ниво. Познавам художници, дъщеря ми също се учи да рисува. От контактите си с такива хора и творбите, които съм видял смятам, че човека за кандидат студент, самоук-ентусиаст е на високо ниво. Бравос фюрер!

08.03 2014 в 11:04

Картините са си много добри, ама нали са от Фюрера?! Вижте какви ги рисува "великият" Светлин Русев, дето е и професор, и евреин, и ще ви паднат шапките. Това неговото и дете от първи клас по-добре ще го нарисува.

08.03 2014 в 01:15

Вероятно са поносими за кандидат-студент , но Хитлер е много далече от истинското изкуство. Няма въображение, всичко е много схематично и подредено, като в архитектурна скица. Но това няма абсолютно никакво значение за цената - за нея е важно името. А името е на най-големия злодей на 20-ти век редом със Сталин и Ленин. последните двама обаче са били пълни некадърници. Розите на Хитлер, ако се пуснат на Сотби, могат да стигнат като нищо ниските ценови катогирии за цветята на един Ван Гог например. Просто са нарисувани от Хитлер - а Хитлер и рози има специално символно значение - рози от гробищата....

07.03 2014 в 14:08

Не знам добри ли са или не, на мен ми харесват. Бих казал - "Да си беше останал художник."

07.03 2014 в 11:37

Текст - Николай Фенерски. Илюстрации - Адолф Шикългрубер. Коментар - цялата възторжена фашистска сган. Издател - офнюз. А аз ви казвам сбогом.

07.03 2014 в 11:06

Грешката на Хитлер е, че е имал евреи-консултанти за концлагерите. Така концлагерите са станали кланица. Няма как да оцелееш при такова клане. Обаче има нужда от елитно общество, защото в противен случай петролен разлив, инфекциозна болест или метеорит ще заличат човечеството. Джебелецът като нарицателно за бездарие няма дори да разбере от къде му идва, а е назначен за министър, главнокомадващ, учен. Трябва ни елит и то спешно. Не може да се поддържат джебелски квоти и да създадем елит.

06.03 2014 в 23:41

Всъщност еврейските професори от Академията за изящни изкуства може би са направили грешка, като не са го допуснали да следва. Според биографите на Фюрера, това е и една от причините за патологичната му омраза към евреите.

Иначе архитектурните му наброски от по-късния период са също доста интересни, той е имал намерение да преустрои Берлин като столица на Европа и света, и нахвърля някои впечатляващи планове и идеи, които са доразвити от Алберт Шпеер, но не са осъществени.