Стартира риалити "Стани грък за една седмица"

OFFNews 07 ноември 2011 в 11:39 1727 0

Популярната култура припозна като източник на финансови облаги тежката икономическа ситуация в Гърция: във Великобритания стартира риалити шоуто "Стани грък за една седмица" (Go Greek For A Week), вдъхновено от гръцката финансова криза.

В шоуто ще участват три британски семейства, които ще изпробват данъчните, пенсионните и работните практики в страната довели до сегашната икономическа ситуация на страната.

Тримата главни герои в шоуто по "Канал 4" ще бъдат британски фризьор, шофьор на автобус и хирург. Те ще разясняват как са се възползвали от различни корупционни схеми, разхищения и лошо управление, фактори довели до изпадането на гръцката икономика в рецесия.

Целта на участниците е получаването на европейска помощ. Първият от участниците - 54-годишният фризьор ще се сблъска с щедростта на гръцката пенсионна система. Според нея фризьори, сладкари, радиоговорители и хора от над 600 професии да се пенсионират на 53 години. Гръцкото социално законодателство регламентира пенсията в размер на 90 процента от последната им заплата, тъй като работата им е квалифицирана като рискована. Шофьорът на автобус ще се възползва от облагите, произхождащи от гръцкия подход в сектора на държавните услуги, където шофьорите на автобуси получават двойно над средната за страната заплата, както и допълнителни бонуси, ако идват на работа рано и проверяват билети. А в третото семейство, британският хирург ще се потопи в тайните на гръцката данъчна система и в частност - как плащането на данъци по гръцкия модел ще се отрази върху състоянието на разполагаемия доход.

Риалитито "Стани грък за една седмица" ще се излъчи на 7 ноември от 22 ч. българско време по "Канал 4" (Channel 4).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови