Зелен билет срещу мръсния въздух в София след 18 януари

OFFNews 09 януари 2018 в 11:47 10742 7

Снимка airsofia.info

Зелен билет от лев в градския транспорт на София като част от битката срещу мръсния въздух може да се пусне най-рано след 18 януари. 

Краткосрочните мерки срещу високите нива на фини прахови частици, които общината обяви през декември, трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет. Днес кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще настоява СОС да приеме във възможно най-кратък срок мерките. Заседание преди 18 януари на СОС няма. Имам уверението, че следващия вторник ще бъдат разгледани от комисията по екология към Столичния общински съвет", посочи Фандъкова. Тя увери, че Столичният инспекторат продължава кампанията за събиране на гуми във всички райони, за да не се използват те за отопление в гетата.

Днес отново въздухът в София е силно замърсен. Системата, разработена от БАН, която Столичната община използва,  обаче не прогнозира високи нива днес и утре.

Пореден ден с високо замърсяване на въздуха в София, сочат данните на AirSofia.info.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

5

theprofet

09.01 2018 в 14:24

При толкова шуробаджанашки фирмички в градския транспорт, няма как да стане безплатен билета...

14048

4

voododoll

09.01 2018 в 14:00

Скопие започват да взимат мерки срещу силно замърсения въздух. В дните с високи нива на замърсяване, градския транспорт ще е БЕЗПЛАТЕН. А и иначе е по евтин от нашия.

11316

2

Алекс

09.01 2018 в 13:18

1. Нали великата им система за ранно предупреждаване за замърсяване отчита, че няма нищо притеснително? Защо им е зелен билет? Всъщност, може ли някой да каже дали тази система някога изобщо се е приближила до опасни нива на замърсяване? Ще изкарат, че тук имаме най-чистия въздух в Европа.
2. Какъв е този зелен билет за 1 лв. Преди г-жа кмета говореше за безплатен градски транспорт в дните с опасно ниво на замърсяване.
3. Заради мръсен въздух, в Скопие днес целият градски транспорт е безплатен, забранено е влизането на камиони в централните части, а бременните жени могат да не ходят на работа. Та това може да се случи в столицата на една държава, чийто единствен шанс за ЕС сме ние, но в "просперираща" София не може да уври главата на управляващите, че трябва да направят нещо за здравето на хората.

6947

1

theprofet

09.01 2018 в 12:24

Това със "зеления" билет е най-малоумното нещо, което можеха да измислят. Откъде хората ще знаят предварително, че да не тръгват с коли на работа?
Учителката по руски съвсем е изплискала...
 
X

Подкастът на OFFNews