Засега няма да сменят министри в кабинета "Борисов"

ОFFNews 07 май 2015 в 19:57 2915 0

Томислав Дончев.
Томислав Дончев.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред bTV, че към момента не се коментират реформи в кабинета, като добави, че реформата в правителството е най-лесното нещо, което може да се направи.

Дончев коментира и случващото се в ТВ7, като каза, че когато си управляващ, трябва да се отнасяш внимателно с приятелите си и още по-внимателно с враговете си, като скандалът с телевизията трябва да се реши без емоции.

Той съобщи, че води няколко дела срещу отделни лица в медиата, както и срещу самата ТВ7. Ситуацията обаче е била проста - телевизията е длъжник и трябва да се изплати.

"Тя няма индулгенция само защото е телевизия", каза вицепремиерът.

Според Дончев няма основание за повдигане на цената на тока, но това е личното му мнение, докато решението трябва да бъде взето от Комисията по енергийно и водно регулиране, която е независим орган. 

Вицепремиерът смята, че вдигането на цената е най-лесното решение, но то ще навреди на хората. Вместо това трябва да се отрежат неефективните свръхразходи в системата.

Към момента страната ни няма нито една спряна Оперативна програма за изтичащия програмен период, а за следващия имаме одобрени 5 от общо 7 ОП, като Дончев се надява ОП "Растеж" и "Околна среда" също да бъдат одобрени до началото на следващия период.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!