Започват ремонти в Борисова градина и Западен парк

OFFNews 27 юни 2016 в 14:20 7586 1

Снимка Архив

Реконструкции в Борисова градина, Западен парк, парка в град Бухово и в междублокови пространства в район „Овча купел“ предвижда Столична община. 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. От началото на юли започва реновиране на известната площадка „Слончето“ в Борисовата градина и алеите от централния вход до нея. Проектът включва обособовяване на нови 4 зони за игра за деца на различна възраст, удароплоглъщаща настилка, над 16 хил. кв м нови настилки, парково обзавеждане. За този обект са предвидени 1,7 млн. лв. Запазват се емблематичните слонче и костенурка на площадката.

До края на годината ще започне изпълнението на първия етап от възстановяването на Западен парк с изграждането на осветление и видеонаблюдение на стойност 400 хил. лв.
За първия етап от парка в гр. Бухово вече имаме избран изпълнител. Паркът е общо 55 декара, като започваме с 18 декара, в които са съсредоточени основно съоръженията за деца. Изграждат се алеи, осветление и видеонаблюдение.

Две големи междублокови пространства в район „Овча купел“ ще бъдат обновени. Предвижда се изграждане на детски площадки, фитнес на открито, осветление, ново озеленяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови