Започва ледена седмица, термометрите падат до минус 15

OFFNews 18 януари 2016 в 06:11 5469 0

Ледена седмица започва от днес. Най-студено ще е в сряда, от утре обаче облаците се разкъсват и дните ще са по-слънчеви. Teмпepaтypитe в цялата страна щe ce зaдъpжaт пoд 0°. 

Понеделник започна с температури от минус 13° до 0°, слаб сняг вали над почти цялата страна, съобщи АПИ. Слаб до умерен вятър духа в Кюстендил, Кърджали, Разград, Смолян и Ямбол, а в Бургас, Варна, Добрич, Кърнаре (обл.Пловдив), Силистра, Сливен, Търговище и Шумен вятърът е силен. Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области. Очакват се преспи и навявания. 

Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София от снега, Столичният инспекторат и звеното за аварийно спасителни дейности работиха през изминалата нощ във всички райони на София, съобщават от пресцентъра на Столична община. Работата се извършваше при непрекъснат снеговалеж. По данни на БАН снежната покривка в града е близо 40 см. Основната задача на екипите бе да осигурят проходимостта в столицата. Приоритетно се почистваха пътните платна, по които се движи градският транспорт, квартални улици, на които има разположени болници, поликлиники, детски градини и училища, мостове, опасни и стръмни места. По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова през днешния ден ще продължи почистването на квартални улици в столицата. Започна почистването на спирки и подходи към подлези. Аварийно спасителното звеното премахва ледени късове от подлези. Градският транспорт се движи по всички направления при зимни условия. 
На територията на Столичната община няма останали селища без електрозахранване и топлоподаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови