Започва голямото пролетно почистване на София

OFFNews 24 март 2015 в 14:04 2727 0

Традиционното пролетно почистване на София започва на 25 март и ще продължи до 9 април. 

Тази година то ще се проведе на два етапа.  

Първият ще е под надслов „Великденско почистване на града ни”, като старт на тази кампания ще бъде даден на 25 март в градинката на пл. "Журналист", район "Лозенец". 

Вторият етап „За едно по - чисто лято” ще започне на 16 май и ще продължи до 22 май. 

Кампанията има за цел не само да се почисти и направи столицата ни по–красив и приветлив град, но и да ангажира гражданите на София да са съпричастни в поддържането на чистота.

Основните дейности, които ще се извършат в рамките на двата периода от пролетното почистване, са коренно различни.

По време на „Великденско почистване на града ни” ще се почистят прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки. Също така ще се премахнат изоставени и ръждясали табели от стълбове, ще се почистят графити, а стълбовете ще се боядисат.

В рамките на втория период ще се възстановят и боядисат пейки в градинки и паркове; ще се залесят територии с дървета, храсти и цветя, ще се почистят банкети и канавки, ще се премахнат плакати и листовки, които ще бъдат предадени за рециклиране.

По време на кампанията ще се почисти и територията на манастира „Св.Мария Магдалина” и гората поддържана от Столичен инспекторат в кв. Кремиковци, Парка „Врана”, както и  Природен парк „Витоша”.

В пролетното почистване през миналата година се включиха над 18 хиляди граждани, а над 100 фирми направиха дарения и предоставиха техника за облагородяване на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови