До два месеца ремонтират подлеза на НДК

Владислава Тричкова 18 март 2015 в 22:00 4964 3

До два месеца ще бъде ремонтиран подлезът на НДК, където плочките вече се рушат, въпреки че ремонтът е направен преди по-малко от три години.

Това заяви пред OFFNews изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев. 

Ремонтът е извършен от фирмата "Щрабаг" след открита процедура, проведена от „Метрополитен“ ЕАД като част от изграждането на метростанция НДК. 

Гаранцията, която дава фирмата, е 5 години, считано от датата на приемането на ремонта, което е станало на 20 август 2012 г., коментира Братоев.

Всичко е в гаранция и ще го оправят. Ремонтът включва много работа - настилки, осветителни тела, включва ново осветление, включва стени и облицовки, канал, отводняване. Какъвто и да им е ангажиментът по гаранция, колкото и да струва, те ще си го отстранят, категоричен е Братоев. 

Инженерът обясни, че за обществената поръчка са кандидатствали още 4-5 фирми, но "Щрабаг" е спечелила пред другите заради по-ниската цена, която е предложили. 

Част от нещата, за които има налични материали, ще се оправят още следващата седмица. За част от ремонта обаче са необходими материали, които са специално производство и ще бъде необходимо повече време, но до два месеца ремонтът трябва да е факт, подчерта той. 

През 2008 г. се срути южната козирка на Терминал 2 на Летище "София", която също беше построена от "Щрабаг", след като тя предложила най-ниската цена. След срутването на козирката фирмата пое ремонта, който отне близо година отново заради специални материали, които трябва да се поръчат от чужбина.

На въпрос дали този случай е взет предвид при избора на фирма за ремонта на подлеза на НДК шефът на "Метрополитен" заяви: "Е, ама това е друга работа. Те при нас са дошли за ремонт, не са дошли да правят летище".  

От Столична община съобщиха, че плочките по стълбите на подлеза ще бъдат заменени с гранитна настилка, тъй като сегашният избор на материал не е подходящ за натоварванията и начина на експлоатация.

"Обектът е в гаранция и ремонтните дейности ще се извършват за сметка на фирмата изпълнител", подчертаха и от общината. 

Направихме опит да се свържем с "Щрабаг" за коментар, но без успех. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews