Столична община разреши преустройството на Военното НДК

OFFNews Последна промяна на 21 март 2015 в 18:15 2092 3

Главният архитект на Столична община Петър Диков издаде заповед за одобрение на проекта за преустройство на сградата на бул. „Ген. Скобелев“ № 23 в София - т.нар. Военно НДК.

Строителните и монтажните работи по преустройството на сградата за нуждите на Софийския районен съд и на Софийската районна прокуратура могат да започнат след изтичане на 14-дневния срок за обжалване по реда на чл. 149, ал. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията.

За цялостното преустройство на сградата, която е собственост на Министерството на правосъдието, Министерският съвет отпусна 10,7 млн. лв. с решение от 11 март тази година.

Ремонтните дейности трябва да се осъществят от строителния Консорциум „РСРП“ - София, който спечели обществената поръчка за проектиране и извършване на строително-монтажните работи на 6 декември 2012 г.

Договорът за ремонта на Военното НДК бе подписан още през 2012 г. Самата сграда бе планирана като армейски комплекс и беше собственост на военното министерство, но не бе довършена и от години се руши.

Наскоро от правосъдното министерство алармираха, че през последните две години, докато се водеше спорът за авторските права, са се появили много течове.

Срокът за ремонт е 180 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2015 в 06:17

Питане ,докога в България ще се харчат пари неразумно(построено дори неексплоатирано и 1 ден,сега преустройство)

21.03 2015 в 18:46

Сградата бе довършена на етап постлан мокет в повечето зали. Превърна се в пример на безстопанственост и клиентелизъм. Само от подземния паркинг на ден щяха да се вземат едно 3000 лева, а това са години бездействие. Но не става, в непосредствена близост има паркинг един "наш" човек и няма как да му подбиваме бизнеса. И едно необходимо уточнение - при построяването не е похарчен нито лев от бюджета на държавата, всички разходи са от стопанските дейности на Агенцията на военните клубове. Има и още...

21.03 2015 в 18:41

Ние що направо не прекръстим нашата любима татковина на ПАРИ НА ВЯТЪРА?