Започнаха да изплащат обезщетения за умъртвените животни в селата Кости и Воден

Последна промяна на 16 юли 2018 в 17:43 820 0

Българската агенция по безопасност опасност на храните (БАБХ) започна изплащането на обезщетенията на фермерите в селата Воден и Кости, чиито овце и кози бяха евтаназирани заради огнищата на чума по дребните преживни животни.

Това съобщиха от пресцентъра на на БАБХ. Още днес са наредени 304 817 лева. В съответствие с нормативната уредба, обезщетението е изчислено числено на килограм тегло, като стойността му е не по-малко от 190 лева за един брой коза или овца.

За животните под селекционен лекционен контрол стойността е не по-малко от 250 лева за един брой коза или овца. За село Кости са наредени обезщетения за 474 животни в 6 ферми, а във Воден 1056 животни за 20 ферми.

Парите на регистрираните земеделски производители ще бъдат налични налични по банковите им сметки най-късно утре - на 17 юли. На същата дата останалите стопани ще могат да получат компенсациите си в брой в кметствата на населените места.

Предстои разплащане по протоколите за евтаназираните животни от останалите засегна засегнати населени места от община Болярово.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !