Започна конференция, посветена на ChatGTP на Асоциацията на европейските журналисти

Ето как те поканиха за събитието - прессъобщението беше генерирано изцяло от AI

Искра Ангелова 08 ноември 2023 в 10:01 903 0

Начало на конференцията на АЕЖ

Снимка Искра Ангелова

Начало на конференцията на АЕЖ

Днес, 8 ноември 2023 г., в гранд хотел "Астория" се провежда конференция, посветена на изкуствения интелект и журналистиката, организирана от Асоциация на европейските журналисти в партньорство с Фондация "Америка за България". Конференцията вече започна с откриващи думи на президента на Фондация "Америка за България" Нанси Шилър и на АЕЖ - Ирина Недева.

Специални гости на конференцията са Кенет Кукиър и Аби Бертикс от "The Economist". Панел 1 ще бъде посветен на използването на потенциала на изкуствения интелект в журналистиката. Панел 2 - на генеративния изкуствен интелект и рисковете, отговорностите и изследванията по темата. Панел 3 ще се занимава с иновации в редакцията: възможности в информационната ера.

Ето как (оригинално) изглеждаше поканата за това събитие:

"Това съобщение е изцяло генерирано от Изкуствен интелект (Chat GPT):

8 ноември 2023 г.

София, България - Светът се променя с изумителна скорост, благодарение на напредъка в изкуствения интелект и нововъзникващите технологии, които преобразяват индустриите в световен мащаб. Особено секторът на новините и журналистиката не остава вкъщи, като тези инструменти дават началото на нова ера, изпълнена с потенциал и предизвикателства.

От една страна, изкуственият интелект и новите технологии имат потенциала да предизвикат революция в журналистиката. Те могат да анализират огромни количества данни, помагайки на журналистите при проучванията, проверката на фактите и разследванията, базирани на работа с данни. Тези иновации могат също да помогнат на медийните организации да ангажират по-ефективно своите аудитории и да подобрят качеството на новинарския продукт.

Въпреки този потенциал, всяка нова технология носи и своите предизвикателства. Етичните дилеми на използването на изкуствения интелект, нарастването на "deepfake" видеоклипове и разпространението на невярна информация създават сериозни въпроси за журналистиката и информационната среда. Все по-голямата автоматизация и използване на AI технологии също задават въпроси относно бъдещето на работните места в сферата на журналистиката.

За да се справим с тези предизвикателства и да използваме възможностите пред нас, световният институт за публицистика и Асоциацията на европейските журналисти в България Ви канят да се присъедините към конференцията "Нови хоризонти в журналистиката 2023." Тази изключително важно събитие ще се проведе в София, България, на 8 ноември 2023 г.

Присъединете се към нас, заедно с водещи журналисти и експерти, които ще изследват темите на изкуствения интелект, новите технологии и техните последици върху журналистиката и новинарството. Очаква Ви богата програма с панели, обсъждания и възможности за обучение и обмяна на опит.

Не изпускайте тази възможност да се включите в важния дебат относно бъдещето на журналистиката и как изкуственият интелект и новите технологии ще го преформират. За регистрация и повече информация посетете официалния уебсайт на събитието.

Присъединете се към нас на 8 ноември 2023 г. и помогнете за формирането на бъдещето на журналистиката в ерата на изкуствения интелект!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика