Quantcast

Зам.-министърът на икономиката: Ще превърнем България в Германия

ОFFNews Последна промяна на 19 ноември 2015 в 18:44 5082 12

Снимка Сергей Антонов.

Любен Петров.

„В 30-те години на миналия век България е определяна като Швейцария на Балканите, днес имаме намерение да превърнем България на 21-век в Германия на Балканите”, заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров на срещата си с делегация от Източната комисия на германската икономика, която е на посещение в страната.

„Нашата цел е да проведем повече разговори с предприемачите и да чуем с подробности за проблемите по конкретни проекти, защото има теми, на които ще се радваме, ако можем да разчитаме на подкрепа”, заяви проф. д-р Райнер Линднер, изпълнителен директор на Източната комисия на германската икономика.

Пред зам.-министър Петров бяха поставени конкретни въпроси за решаване, като перспективите за изграждането на каскади, проблеми с дейността на компании като „Каолин“ и „Аурубис“.

Любен Петров напомни, че до голяма степен казусът „Каолин“ е решен и че проблемът с „Аурубис“ е в правомощията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която е независим орган. Германските представители дадоха идея за създаването на Система за бързо реагиране между двете министерства, която да е в тясно сътрудничество с немските и българските инвеститори, за да може проблемите да се решават своевременно и в бъдеще да се избягват подобни казуси.

Петров приветства идеята и заяви, че това е едно работещо решение, което може да бъде реализирано. Той увери, че българското правителство работи активно и приоритетно за реформи в съдебната система, за да може тя по-ефикасно да решава казусите, свързани с чуждестранни инвеститори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2015 в 16:42

По моите виждания, не вярвам това да стане първите сто години !!!

20.11 2015 в 09:51

Ще превърнем България в Германия, като приемем и ние 4 000 000 мигранти...

19.11 2015 в 22:18

Да, България ще станела Германия на Балканите. Я се събудете малко- Западна Европа мислите ли че на лягане и ставане мисли: Яяяяя, да видим как може да развием Източна Европа и Балканите, че да са развити, модерни, силни и независими. Да са богати и конкурентни на нашите фирми. Да навлизат като конкуренти на нашите пазари. Даже, мислим да им помогнем да получават по 1000 евро, за да плащаме колкото плащаме на работниците в Германия. Айде пораснете и разберете. ИНВЕСТИТОРА, идва не да вдигне една страна и да и ,,помогне да е по-богата и да стане конкурентна на нея" Той идва за да заема ПАЗАРА, защото условията са по-добри от родните ( демек заплатите са по-ниски и т.н.).

19.11 2015 в 21:00

Това в някое друго измерение. Или след като се изрине боклука. Този се изказва от кочината с опрасканата съдебна система, с уж банките, пардон черни касички. Никой няма да инвестира в тая гнусна, коруптна територия, управлявана от мафия.

19.11 2015 в 20:40

"Ще превърнем България в Германия" и как точно, ще намерим някоя бабичка от ЩАЗИ или ще чакаме на натирят баба Меркел и ще сменим тиквоций велики или що?!

19.11 2015 в 20:23

Уточнител,

Само да уточня, че, най-вероятно, цялата работа с това "Швейцария на Балканите" е тръгнала от едно разказче (или май по-скоро пътеписче) на Алеко. Така или иначе, на Швейцария приличаме (и то само донякъде) като релеф - планини на юг и равнини на север. Ама за да заприличаме на Швейцария и по други параграфи, трябва да си внесем 7-8 милиона швейцарци. А ние да се изнесем някъде другаде.

19.11 2015 в 20:10

С тоя маТРял доста по-вероятно е до Русия на Балканите да го докараме. :D

19.11 2015 в 19:52

Още един лайноядец, който не си е пил хапчетата.

19.11 2015 в 19:38

Аз му вярвам. Меркел ще довлече Германия до нашето ниво...Стойте само и гледайте!

19.11 2015 в 19:09

Ама само с министри не става - трябва и работа!

Затова сме на това дередже - чакаме тоя министър, оня цар, другия генерал да ни оправят. Еми оправят ни добре...