Всички български ученици освободени от училище днес

OFFNews 13 март 2020 в 08:12 8859 0

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г. на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

Това обяви Министерството на образованието преди минути.

Очаква се днес да бъде обявено извънредно положение в страната заради коронавируса. Към 8:15 ч. премиерът Бойко Борисов вече е в Народното събрание.

Предложението на МС е по чл. 84., т. 12 от Конституцията, която гласи: Народното събрание обявява военно или друго извънредно положение върху цялата територия на страната или върху част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет.

Това означава да се даде възможност да бъдат затваряни училища, детски градини, университети, спортни събития, конференции, игрални зали, уточни Борисов.

Министерството на външните работи постоянно трябва да информира на сайта си за забрана за пътувания от България към определени страни, засегнати от COVID-19. Министерството на здравеопазването от своя страна трябва да обяви от кои страни няма да може да се влиза в България, обяви министър-председателят.

По света близо 390 милиона ученици и студенти са "в плен" на коронавируса - те не могат да посещават занятия, които са прекратени с цел превенция. Данните са към 12 март на ЮНЕСКО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки