Времето във вторник: Ветровито, на места с градушки

В 12 области на страната е в сила жълт код

OFFNews 08 май 2017 в 19:21 5339 1

Времето във вторник: Ветровито, на места с градушки

Времето във вторник ще бъде слънчево, но преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, като на места ще има гръмотевични бури и градушки. На много места ще има краткотрайни валежи, по-значителни в източната половина от страната и планинските райони, където ще са придружени с гръмотевици.

В 12 области на страната е в сила жълт код за интензивни валежи и гръмотевици.

Кодът е валиден за областите: Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. От НИМХ прогнозират, че в тези области ще има краткотрайни и интензивни валежи с гръмотевици

Над по-голямата част от страната ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт, а над Източна България ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Очакваните количества валежи са 15-25 л/кв.м.

В сряда ще е сравнително студено, с променлива облачност, значителна над източните райони, на места там все още са възможни и слаби превалявания. След обяд над планините ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. През следващите два дни вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и бързо и чувствително ще се затопли. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, почти без валежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!