Времето в неделя: Слънчево сутринта, бури и градушки след обяд

За 5 области в страната днес е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури

OFFNews 03 септември 2017 в 07:39 3683 0

Времето в неделя: Слънчево сутринта, бури и градушки след обяд

Над по-голямата част от страната времето днес ще бъде слнчево. След обяд над Западна и Централна България ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места там ще има краткотрайни валежи.

На места преваляванията ще бъдат временно интензивни и придружени с гръмотевични бури, съобщава "Фокус", като цитира НИМХ. Ще има условия за градушки.

За 5 области в страната днес е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури - това са Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Очаква се количествата на валежите на места да достигнат 15 - 20 л/кв. м, а на отделни места и повече.

Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, за София – около 29°. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд и привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°.

Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови