ВМРО: Българският хелзинкски комитет уронва авторитета ни

OFFNews 05 ноември 2013 в 13:27 4124 17

Красимир Каракачанов. Снимка: БГНЕС
Красимир Каракачанов. Снимка: БГНЕС

 

ВМРО обвини Българския хелзински комитет (БХК) в оклеветяване и уронване на авторитета на партията и поиска справедливост в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.

На пресконференция лидерът на партията Красимир Каракачанов отговори на твърденията на БХК, заради които зам.-председателят на партията отива на съд по обвинения за подбуда към расова омраза. 

Според Каракачанов БХК се опитва от много години да злепоставя патриотичната партия и дори да ги представи като ксенофоби, фашисти и расисти.

„Това не отговаря на истината", отрече Красимир Каракачанов и заяви, че „това повече не може да продължава". 

Според председателя на ВМРО по сегашната логика комитетът трябва да образува сигнал и срещу министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, тъй като при представянето на действията на правителството относно бежанците вчера министърът е цитирал едно към едно предложенията на ВМРО, а именно заграждане на защитни съоръжения на границата на страната ни, засилване на контрола в тези райони, както и бърза процедура, при която се изяснява самоличността на хората и основанията им да получат статут на бежанци.

 ВМРО ще поиска информация от НАП за това кой финансира неправителствената организация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!