Ангел Джамбазки: Да правим разлика между бежанци и нелегални емигранти

Последна промяна на 07 ноември 2013 в 14:11 8418 28

Ангел Джамбазки. Снимка: БГНЕС
Ангел Джамбазки. Снимка: БГНЕС

Първо, държа да уточня, че този текст няма никаква връзка с прокурорските дирения по мой адрес. Беше замислен и обсъден преди впечатляващите активности на правоохранителните органи по отворения сигнал на Хелзинкския комитет.

Провокиран е от веригата събития от последните няколко дни, започнали с опитът за убийство, извършен от Салахедин бин Аладин. Нелегален, криминално проявен, без статут – нито хуманитарен, нито на бежанец. Но с нож. От Алжир, не от Сирия. През последните месеци изписах десетки, може би стотици текстове, публикации, сигнали, въпроси, становища и доклади с предупреждение за това, че съсредоточаването на хиляди нелегални имигранти без образование, без работа, без пари и без препитание в карето от гарата до Македонския дом, от джамията до Ботев ще доведе до напрежение, престъпления и сблъсъци. Че това каре се превръща в арабско-африканско гето...

Че нелегалните имигранти от Африка всяка вечер се събират на тълпи, бият се, въргалят се по „Пиротска”, стават все по-агресивни и нападателни... Да сме наясно – нелегалните имигранти от северна Африка не са бежанци. Нямат основания да искат и получават статут. Защото са икономически мигранти, насочили се към социалните фондове на Европа. Те трябва незабавно да бъдат репатрирани. Това е задължение на българската държава.

Тук е мястото да направим следното ясно разграничение. Нито аз, нито ВМРО някога сме приравнявали бежанците на нелегалните имигранти. Моят род е изцяло бежански, Организацията е била създадена и пазена от бежански родове. Тази тема ни е безкрайно близка и позната. Дума обаче не може да става за сравнения – през 1913-1919 бежанските вълни са били от българи от Одринско, Беломорието и Вардарска Македония.

Днешните бежанци в огромната си част са мюсюлмани от арабски произход. Но все пак – когато човек бяга от война с деца на ръце, трябва да му се окаже хуманно, човешко отношение и помощ. Друг е въпросът каква е бройката бежанци, които можем да приемем. Българската държава трябва да я определи – ясно, гласно и спешно. И да охранява границата си. В противен случай ни очаква хуманитарна и социална катастрофа. И граждански сблъсъци.

Изпратих ги до всички. Писах, че е нужна повече полиция, повече проверки, репатриране на нелегалните имигранти, осветяване на централната част, разбиване на бордеите и бардаците в малките улички.

И нищо.

До нощта на петък срещу събота, когато Салахедин бин Алабин се пробва да заколи Вики. 20 годишна, студентка втори курс политология в СУ, израснала на „Пиротска” 5, част от ансъмбъла за народни песни на ВМРО „Гоце Делчев“. На следващия ден, събота, спонтанно се събрахме на Пиротска – приятели, съмишленици, съставите на „Гоце Делчев“ и „Чинари“...

Вбесени, натъжени, притеснени. Поискахме незабавно изчистване на града от криминални типове. Поискахме ред и сигурност. Поставихме ултиматум.

Два часа по-късно масирана, специализирана масирана полицейска акция напълно блокира целия споменат периметър. Бяха претърсени споменатите вече бардаци, бяха установени и задържани нелегални имигранти и лица без документи. Сега в района царят ред и спокойствие.

Можело значи...

Защо трябваше да се стигне до тук?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2013 в 16:54

Мога да ти кажа каква е връзката. Връзката е че момчето е пребито от човек, който се представя за част от агитката на един отбор. И агитката не се разграничи от него. А Джамбазки организира протест съвместно със същите тези агитки. Апропо, вчера даваха един човек от агитката на пловдивски отбор, който хем ходи да протестира срещу имигрантите, хем ходи да участва в контраокупацията срещу студентите и си призна, че го прави, защото има един приятел от БСП. Сещаме ли се каква картинката? Кой има интерес да се занимаваме с бежанци, а не с парламента. Аз се сещам за 3 партии, а вие?

10.11 2013 в 16:20

Ангел Джамбазки:
"Да съсипваш нация, за да откраднеш пет лева е непростимо!"
http://zovnews.com/bg/angel-dzhambazki-da-sasipvash-natsiya-za-da-otkradnesh-pet-leva-e-neprostimo/
Да ама за 5000 лева на месец, като ДС-МВРо функционер, си е простимо, нали?! Плюс безотчетни, представителни, транспортни, командировъчни, квартирни, застраховки, осигуровки, медийни, ......, пък и контрабандни, криминални и терористични в пликче, а?

09.11 2013 в 15:41

В конкретния случай Джамбазки е абсолютно прав, а "Гаврил", ако не е малоумен, е абсолютен провокатор!

08.11 2013 в 15:49

Гавраил се казва транссексуалния тип ползващ услугите на рязания арабски кавал. Затова така самоотвержено брани тези навлеци!

08.11 2013 в 10:39

Гаврилчо, ти да не си соросоиден толераст, либераст и мултикултураст?

08.11 2013 в 01:07

Мен едно нещо ми е чудно: как така почти всички имигранти (наричани погрешно бежанци) са без никакви документи?

08.11 2013 в 01:06

Веси, бас държа, че е като второто.

08.11 2013 в 00:30

ARRI:
Още малко за толерастия и бежанци....Разказ на акушерка от Шейново.......

Пристига "бежанка" , без абсолютно никакви документи да ражда. Не знае никакъв език, специално й викат преводач. Не дава лекар-мъж да я преглежда - религията не позволява. Специално викат жена-гинеколог от нощна смяна. Не яде болничната храна /картофи със свинско месо/- религията не позволява. Не може да лежи с жени от друга вяра - религията не позволява, дават й ВИП стая. Не може да ражда в присъствието на чужди хора -религията не позволява. Дават и ВИП родилна зала, за да ражда сама. Все неща, за които обикновения български данъкоплатец плаща хиляди левове, освен здравните осигуровки.
И накрая - оказва се , че въпросната бежанка е болна от туберкулоза, и се налага да се изнесе цялото родилно отделение- барабар майки и бебета, за да се дезинфекцира.

Та, толерастите, ако ВАШЕТО новородено бебе беше заразено например с туберкулоза от такава "бежанка", дали още щяхте да сте толерасти??

08.11 2013 в 00:15

Последно - мий си зъбките и припкай, 20лв. Повече няма та калесвам. Отивам да хвана оная тъпанджийката-протестърка. Яко друса барабана.

07.11 2013 в 22:46

Гаврилчо, според теб май убийството на расист, към каквото ти призоваваш, е дълбоко хуманен акт, а? Аман от космополитни интернационалистчета дето искат да раздвата тяхната кървава справедливост.