Прокуратурата погна и Петното за расова дискриминация

Юлиан Христов 05 ноември 2013 в 12:19 4888 13

Бисер Миланов-Петното
Бисер Миланов-Петното

 

На 2 ноември прокуратурата е образувала  досъдебно производство за подбуждане към расова омраза и дискриминация срещу няколко души, сред които и Бисер Миланов-Петното. 

Досъдебното производство е образувано срещу Цветан Бонев, Николай Илиев, Деян Стефанов, Петър Цонев и Бисер Миланов, които са действали в съучастие като извършители.

Престъплението е извършено на 2 ноември около 16.00 часа на бул. „Мария Луиза“ в района на джамия „Баня баши“. Петимата от лек автомобил марка „Ауди Q7“ са отправяли по мегафон призиви за саморазправа. Според свидетелски показания призивите били: „Така не могат да продължават тези неща. Време е да се събудим. Ето ги черните, които виждате. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните“.

Думите са отправяни към множество хора, сред които е имало и лица от афроамерикански произход. Разследването продължава, провеждат се активни следствени действия, обобщават от прокуратурата. 

Вчера стана ясно, че Районната прокуратура в София разследва и зам.-председателя ВМРО Ангел Джамбазки също за насаждане на расова омраза. 

Разследването тръгна след сигнал на Българския хелзинкски комитет заради ултиматума, който Джамбазки отправи по време на шествие в София държавата да “изчисти” София от “престъпния контингент на нелегални имигранти” или това ще бъде свършено от ВМРО.

Образуваното производство е за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и за подбуждане към дискриминациянасилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!