Вместо назначения уволнения в "Спешна помощ"

Симона Костадинова Последна промяна на 28 май 2014 в 16:02 4728 7

Снимка Архив

Вместо да се вземе решение за кардинално увеличение на заплатите в Спешна помощ и подобряване условията на работа, за да няма недостиг на линейки, здравното министерство реши да уволни шефовете на столичното звено за оказване на бърза помощ.

Отиват си шефът му д-р Георги Гелев и заместникът му д-р Ангел Ангелов.

Решението оповести зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

То цели потушаване на напрежението след смъртта на 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова, която издъхна, преди линейката да успее да пристигне. Тя се забавила над 30 минути и нямала дефибрилатор. Основният проблем е, че по време на фаталния инцидент на смяна за цяла София е имало само 11 екипа на "Спешна помощ", а трябва да са над 30. Причината е недостиг на екипи - никой не иска да работи в Спешна помощ при ниските заплати там и огромния стрес.

Вместо да работят за решаването на истинския проблем обаче управляващите решиха просто да уволнят началниците на Спешна помощ.

OFFNews потърси за коментар д-р Ангел Ангелов, който обаче разбра от нас за новината, че е предложен за уволнение. "От вас разбирам, но те са нашите работодатели. Те са нашите принципали. Те решават", коментира Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2014 в 18:38

Българското правителство подлага на геноцид населението на град София.По Евронормативи в град с около 2 милиона население трябват около 80 линейки,според българските 38. В наличност са 11 . Ко правим? Що не купят ЛИНЕЙКИ тези умствено недоразвити индивиди , които управляват тази държава, вместо да ги дават за партии, за агитация и кюфтета за изборите? Колко души още трябва да умрат за да се вземе решение? Кое е по-важно животът на 2 милиона софиянци или 6+4+4+2+1 депутата които ще се налапат някъде си с няколко милиона за лични нужди? Кой трябва да се самосезира Българското Правосъдие или Международният Съд за Правата на човека?
Хора не бъдете безучастни утре ваш близък и дори ние може да имаме нужда от бърза помощ.
Ако си съгласен с това мнение, копирай постави на стената си.

28.05 2014 в 22:15

Е Вие пък ще речете е министърката не си е свършила работата....нали е назначена от 3-ната колалиция, не е от Борисов...само Борисов сменяше министри като носни кърпи. Орешарски е стбаилен мъж не може негова министърка да се издъни. Пък и сигурно е любозница на поне двама в правителството, имала е брак с поне един от тях и има дете от някой друг пак правителствен член, а е мнгоо възможно девера и да е близък до Моника....няма как да се е издънила. ДГД тия тъпи доктори и пари ще искат че и дефибрилатори...е с дефибрилатор и линейка и заплата всеки може....я да грабват по под мишница по една слушалка и да тичат с автобуси да оказват спешна помощ.

28.05 2014 в 21:19

Мда, цървулско милиционерска държава -> старшина милиционер 1500 лв., лекар 650 лв.

Апропо, един милиционер има някъде към 65 дена отпуск, да не говорим на колко години се пенсионира.

28.05 2014 в 21:12

Когато един шеф стои на работи и работата не върви е редно да бъде уволнен. А ако той самия има акъл и вижда че работата не върви, трябва да напусне а не да седи и да смуче колкото може! Когато положението е зле трябва да се правят промени защото така има шанс да се подобри. Сега като се замисля БСП е зле като Спешната помощ, обаче в БСП някои лидери не искат да помръднат и в същото време постоянно повтарят че властта не им била самоцел.

28.05 2014 в 19:04

Правилно, нека дойдат по-добри шефове, дето да знаят как с пръдня боя да правят!

28.05 2014 в 17:36

Естествено, човекът е виновен, че заплатите са мизерни и няма хора. Не, в никакъв случай проблемът не е в Министерство на здравеопазването, те си вършат работата съвестно.

28.05 2014 в 17:35

Учиш 20 години и отиваш в "Бърза помощ" за 600 лв заплата, та да те пребиват неграмотни мангали. Оппа, не е политкоректо да пиша м.....ли, гласоподаватели.