Вместо назначения уволнения в "Спешна помощ"

Симона Костадинова 28 май 2014 в 16:02 5297 7

Снимка Архив

Вместо да се вземе решение за кардинално увеличение на заплатите в Спешна помощ и подобряване условията на работа, за да няма недостиг на линейки, здравното министерство реши да уволни шефовете на столичното звено за оказване на бърза помощ.

Отиват си шефът му д-р Георги Гелев и заместникът му д-р Ангел Ангелов.

Решението оповести зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

То цели потушаване на напрежението след смъртта на 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова, която издъхна, преди линейката да успее да пристигне. Тя се забавила над 30 минути и нямала дефибрилатор. Основният проблем е, че по време на фаталния инцидент на смяна за цяла София е имало само 11 екипа на "Спешна помощ", а трябва да са над 30. Причината е недостиг на екипи - никой не иска да работи в Спешна помощ при ниските заплати там и огромния стрес.

Вместо да работят за решаването на истинския проблем обаче управляващите решиха просто да уволнят началниците на Спешна помощ.

OFFNews потърси за коментар д-р Ангел Ангелов, който обаче разбра от нас за новината, че е предложен за уволнение. "От вас разбирам, но те са нашите работодатели. Те са нашите принципали. Те решават", коментира Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови