Здравното министерство проверява случая с починалата фотографка

OFFNews 27 май 2014 в 16:29 3297 1

Здравното министерство проверява случая с починалата фотографка

Здравният министър Таня Андреева нареди проверка по случая с починалата фотографка, като проверката ще включва възможното закъснение на линейката и липсата на дефибрилатор. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Проверката ще бъде извършена от Изпълнителна агенция „Медицински одит“, обясниха от ведомството.

40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина снощи, след като припаднала до колата си в квартал „Надежда“ в София. По данни на БГНЕС извиканата линейка дошла след един час, което най-вероятно се е оказало фатално.

Очевидци пък обясниха, че след като линейката пристигнала на мястото, се оказало, че няма дефибрилатор, затова медиците само констатирали смъртта на младата жена.

От Центъра за спешна медицинска помощ в София заявиха пред OFFNews, че линейката е пристигнала в „Надежда“ за 19 минути.

Сигналът в Спешна помощ е получен в 20.31 часа и е предаден на лекар в 20.42 часа. Линейката е пристигнала на адреса в 20.49 часа, обясниха от здравното министерство, позовавайки се на справка от Центъра за спешна медицинска помощ.

Медиците са направили сърдечен масаж и са обдишвали с маска „Амбу“, но на електрокардиограмата е установена права линия. В тези случаи не се използва дефибрилатор, допълват от министерството.

Ако бъдат установени нарушения, отговорните ще понесат предвидените наказания и санкции, категорични са от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!