Вещото лице с тефтерчетата: Работил съм в ДС, но не съм бил агент

ОFFNews 16 ноември 2014 в 18:34 3772 2

Стефан Бенчев
Стефан Бенчев

"Работил съм в отделение "Експертизи", не съм бил оперативен работник, нямам такъв опит", заяви пред бТВ графологът Стефан Бенчев, от чиято кола бяха откраднати тефтерчетата на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Преди дни президентът Росен Плевнелиев каза, че не вярва, че е случайно, че именно на бивш агент на ДС е възложено да направи експертизата.

"От 40 години служба 6 години имам в държавна", обясни Бенчев. Той допълни, че е постъпил в ДС през 1983 г., достигнал е до поста зам.- началник на отделение "Експертизи" и е работил по "терор, бягства зад граница и експертизи", казва вещото лице.

По повод изчезването на двата тефтера Бенчев обясни, че е възможно след време да се появят "отделни пасажи за изнудване".

Той уточни, че двата тефтера са били тип календари - от по 300-400 страници, и не са били запълнени изцяло със съдържание. 

"Аз като работя по експертиза не си водя записки за съдържанието. Гледам писмените значи... Съдържанието не е обект на експертизата ми. В един момент това любопитство пречи на експертизата, пречи на работата", каза вещото лице.

Бенчев повтори версията си, че кражбата е станала след като сбъркал пътя на път за Столичното следствие и спукал гума. В отговор на въпрос поясни, че е шофьор от 10 години, но досега винаги е пътувал до следствената служба с такси и пътят му се сторил лесен. В конкретния ден отишъл със собствената си кола, защото имал и лична работа, но сбъркал един завой.

Той каза още, че след целия медиен шум около себе си се чувства заподозрян, а не потърпевш.

"Нещата се раздуха откъм политическото съдържание на тези документи и от там нататък, когато става въпрос за хора с власт, с положение в държавата", обясни Бенчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!