Васко Тодоров: Успяхме да върнем 23-та ДГ на децата на Люлин

OFFNews 20 декември 2021 в 15:30 750 0

Успяхме да върнем 23-та ДГ на децата на Люлин. Това е една спечелена битка в борбата ни за решаване на проблема с недостига на места в общинските детски заведения в София. 

Това каза общинският съветник от БСП Васко Тодоров по повод информацията, че администрацията на „Социални грижи“ към Столична община вече освобождава помещенията в сградата на бившата люлинска детска градина. 

Тодоров припомни, че още през юни миналата година заедно с председателят на БСП – Люлин Тони Попов и тогавашният народен представител от „БСП за България“ Николай Цонков поставиха на дневен ред въпроса за конкретната сграда, която е изградена целево за детско заведение, но през годините на Прехода предназначението й е било променено.

Инициативата им бе част от кампанията на БСП в района „Да помогнем на децата на Люлин да станат достойни граждани на своя град“.

Общинският съветник от БСП изтъкна, че е постигната една знакова победа в името на доброто бъдеще на децата, не само в района, но и в целия град.

„Очакваме, че решаването на този казус няма да остане еднократен акт. Столична община най-сетне ще влезе във функциите си и ще се справи трайно и устойчиво с осигуряването на места в общинските ясли и градини за всички деца на софиянци, които с данъците си осигуряват голяма част от финансовите ресурси за управлението и развитието на София“, заяви Васко Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови