Варненци нахлуха в общината, изсипаха торба с охлюви (видео)

Последна промяна на 12 април 2013 в 12:08 2414 7

Палатковият лагер пред община Варна.

Хората от палатковия лагер пред община Варна нахлуха днес по обед в сградата на кметството, за да попитат общинските съветници защо не подават оставка.

В момента обаче общинските съветници не са в сградата, защото няма сесия или комисии.

Протестиращите бяха дали срок до днес на обед общинските съветници във Варна да подадат оставка, но това не се случи.

Варненец пък изсипа пред общината торба с охлюви. "Това е агнешкото на бедните за Великден, а общинските съветници са охлюви", обясни той.

Палатковият лагер на протестиращите пред общината във Варна се разраства - днес в подкрепа на варненци пристигнаха протестиращи от София.

Петимата софиянци обявиха, че идват да подкрепят хората от палатковия лагер във Варна, защото оценяват усилията, които полагат за отстраняването на общинския съвет в града.

Протестиращите съобщиха, че очакват да пристигнат още хора от различни градове. В началото на седмицата те поискано съдействие от БДЖ за осигуряване на безплатен вагон за превоз на желаещи да протестират от София.

До момента нямат отговор и затова заплашват да блокират работата на касите в жп. гарата във Варна.

Палатковият лагер беше организиран преди 22 дни и е за сваляне на общинския съвет в града.

В началото на март протестиращите варненци принудиха дългогодишния кмет на града Кирил Йорданов да подаде оставка. Общинските съветници обаче отказаха да се оттеглят. 

От местния парламент вече няколко пъти заявяват, че няма да подадат оставка, защото хората от палатките не представлявали мнозинството от варненци, а и част от протестиращите вече повече от месец работят заедно със съветниците, участвайки в заседанията на комисиите на местния парламент.

Чуват се още и заплахи, че в подкрепа на протестиращите в неделя превозвачите ще блокират с тежкотоварна техника входните артерии на Варна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2013 в 15:36

И колко е прагът? А изборният закон как е направен?
Така всичко ще се реши от купеният вот.
Това става само при условие ,че всички гласуват така.

14.04 2013 в 13:40

МОМЧЕТА, НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ПО ТОЗИ КОФТИ НАЧИН,ЛОШАТА РЕКЛАМА ПАК Е РЕКЛАМА-ТЕ ТОВА ИСКАТ ДА ВИ ОТВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО!!! ДА ХОДИТЕ НАГОРЕ-НАДОЛУ ПО БЪЛГАРИЯ А
ТЕ ДА СИ РЕДЯТ ЛИСТИТЕ ! ПРАВЯТ ГО ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ И НАКРАЯ СИ КАЗВАШ-НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ,А ТЕ ТОЧНО ТОВА ИСКАТ-С 25 % ДА УПРАВЛЯВАТ 100 % ЕЛЕМЕНТАРНА ЛОГИКА ЗА УМОРА НА МАТЕРИАЛА НАРЕЧЕН-ЧОВЕШКИ РЕСУРС!!! ЗА ТОВА ВИ КАЗВАМ -НЕГЛАСУВАЙТЕ АКТИВНО КАТО ПУСКАТЕ НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ -БЕЛИ БЮЛЕТИНИ И ТОВА Е!
ПРИ 6 МИЛИОНА ГЛАСОВЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ 2 МИЛИОНА ПАК СА ПОД 50 % И ПАК НЯМА ДА МИНАТ ГРАНИЦАТА И ТАКА НАТАТЪК...ТОВА СА ЮЗДИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО ОТ НАРОДА
ТОВА ВАЖИ И ЗА ОБЩИНСКИТЕ ИЗБОРИ...

14.04 2013 в 13:24

Момчета,има един начин да ги разкараме тия всичките управляващи боклуци и той е много лесен
трябва само да схванете математиката-гласувайте с така наречената бяла или недействителна
бюлетина -колкото и да се напъват пак няма да минат 50 % и така до следващите избори след два месеца.В Сърбия са правили така 26 месеца докато не си избраха такива каквито си ги харесаха!!!
ТОВА Е АКТИВНОТО НЕГЛАСУВАНЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ОТКАЗА ОТ ГЛАСУВАНЕ КОЕТО СИ Е СЪГЛАСИЕ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!! ИМА И ФУТБОЛЕН ТЕРМИН -ИЗКУСТВЕНА ЗАСАДА-СХВАЩАТЕ ЛИ КАКВО ВИ КАЗВАМ-ДА ИМ Я НАПРАВИМ ТАЗИ ЗАСАДА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ И ДА ИМ ДУХНЕМ ПОД ОПАШКИТЕ !!! АМА ТРЯБВА ДА ЗАВЛЕЧЕМ ВСИЧКО ЖИВО ДА ГЛАСУВА ПО ТОЗИ НАЧИН РАЗБРАХТЕ ЛИ МЕ ....

12.04 2013 в 23:39

5 човека от София отидоха днес там. Живко ,Арто,Дани,Сергей и още едно момиче те не са партиини. Арто и Живко са 2 ма от комендантите на палатковия лагер в София. Утре сутринта патуваме още хора. Имаме огромни проблеми да си платим транспорта. 1 автубус София-Варна-София за 1 ден ни искат 1600 лв.... Невъзможно ни беше да съберем парите, а тези които работим и имаме възможност да си платим транспорта нямахме възможност да тръгнем през седмицата. Утре 8 човека от палатките в София на 100% идваме. Останалите още са под въпрос защото повечето нямат по 40 лева да отделят за транспорт + поне 10-20 лв за джобни.

12.04 2013 в 14:09

A, те теъи протестиращи там се появиха след протестите... И Данов сме виждали там , и Марешки...

12.04 2013 в 12:22

ами евалата на присъединилите се:) , само да не се окажат скрити герберасти или "студенти" на Ставичкоффф

12.04 2013 в 12:17

Варна или Врана? ;-)