Ваня Тучева си измислила проекта за 2 млн. евро, снимала се с президента на събитие на "24 часа"

ОFFNews 15 юни 2015 в 14:09 12338 15

Една скандална "новина" взриви фейсбука в петък - че някаква си Асоциация за използване на информационни технологии от земеделските производители е спечелила 2 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони за някакъв сайт, който третокласник би направил по-добре в час по трудово.

Източник беше съобщение, публикувано в сайт за ПР обяви и подписано от самата Асоциация.

"Новината" е фейк. Такъв проект не е бил субсидиран от по Програмата за развитие на селските райони.

Снимките с президента и други известни личности, които представящата се председателка на Асоциацията Ваня Тучева е пуснала в интернет, са от от церемонията "Големите малки" - конкурс за бизнеса, организиран от Медийна група България.

Защо Ваня Тучева е сътворила цялата тази история, остава загадка. Според "24 часа" това не е единствения й фалшификат - дълго време във Фейсбук показвала своя снимка с кмета на Пловдив Иван Тотев. В града използвала различни форуми на други организации и ги представя във Фейсбук като свои. Засичана е дори да събира такси от участници. Неотдавна посетила семинар на Търговската камара в Пловдив, снимала се, постнала в профила си текст: "Изкарахме си страхотно в Брюксел".

Ръководството на Пловдивския панаир е сезирало прокуратурата, след като г-жа Тучева е направила и там измислено събитие.

Заблудила е и ръководството на Аграрния университет в града, че организира семинар за разясняване на мерките от програмата за селските райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!