''В дух на добронамереност и прагматичност'' - Борисов се срещна с Митрофанова

Русия не води каквато и да било незаконна дейност срещу България. Стига сте правили шоу по тази тема, твърди посланика на Москва

OFFNews Последна промяна на 23 март 2021 в 12:45 2099 0

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова по повод началото на мандата й в София. В рамките на разговора им в Министерския съвет бяха обсъдени двустранните отношения и наличието на желание и от двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изтъкна, че България държи да има открит и взаимноизгоден диалог с Руската федерация, при който страната ни се води от националните си интереси и евроатлантически приоритети.

Българският министър-председател пожела на посланик Митрофанова успешен мандат в България и посочи сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията. По думите му България и Руската федерация могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

По-рано днес посланик Митрофанова даде интервю за 24 часа, в което тя подробно коментира разкрития от прокуратурата шпионски скандал, при който служители на Министерството на отбраната са предавали военни тайни на Москва срещу заплащане.

"Биx искала еднозначно и категорично да заявя, че Русия не води каквато и да било незаконна дейност срещу България. Стига сте правили шоу по тази тема", казва тя в разговора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови