Уволнената Камелия Лозанова: Всичко в писмата от ЕК беше лъжа

OFFNews 10 декември 2013 в 09:05 6377 9

Камелия Лозанова. Снимка: БГНЕС, архив

Снимка БГНЕС, архив

Камелия Лозанова. Снимка: БГНЕС, архив

 

Не съм видяла в тези писма нищо съществено, нищо, което да отговаря на истината.

Така бившата вече шефка на Агенцията по заетостта (АЗ) Камелия Лозанова коментира трите писма от Европейската комисия до българското правителство, в които се твърди, че в АЗ има злоупотреба с европейски средства и се иска нейното отстраняване.

"В първото писмо имаше само откровени неистини - чели в една медия за връзки между мен и Вяра Петрова, каквато никога не е съществувала", обяви още Лозанова.

Според нея единствената истина в писмата от Еврокомисията било твърдението, че АЗ е претоварена с работа.

Друга причина за атаките срещу нея били жалбите, подадени до ЕК от български фирми.

По думите ú по-редно било жалбоподателите да заведат дело и да чакат да го спечелят.

Камелия Лозанова обяви още, че е работила усилено и почти денонощно, за да бъдат усвоени европейските средства.

Тя отказа да даде ясен отговор защо при това положение беше уволнена от социалния министър Хасан Адемов.

Лозанова беше освободена от поста директор на Агенцията по заетостта със заповед на Адемов от 6 декември. На нейно място беше назначен Асен Ангелов.

Камелия Лозанова си отива след серия скандали и три остри писма от Брюксел заради злоупотребите в Агенцията. Те бяха крити от властта до публикуването им от OFFNews. Последното, от 28 октомври, бе безпрецедентно остро.

В него ЕК постави ултиматум на премиера Орешарски: или Лозанова си отива, или се спират европейските пари за Агенцията за следващия програмен период (2014-2020) – около 400 млн. евро за справяне с безработицата и подобряване пазара на труда.

След огласяването на последното писмо от OFFNewsКамелия Лозанова побърза да заяви пред медиите, че премиерът Орешарски не е поставял въпроса за оставката ù. Ден по-късно тя даде брифинг, на който се похвали колко добра работа е свършила. “Свършихме огромна работа с чест и достойнство по ред, морал и закон. 

Една стотинка няма да загуби България, защото резултатите ни са изключително очевидни”, заяви Лозанова. Високата оценка не бе потвърдена от началниците ù – социалния министър и премиера. Те посрещнаха изявите на Лозанова с мълчание. Оценката им дойде днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews