Quantcast

Камелия Лозанова: Свършихме огромна работа с чест и достойнство

Нели Чолашка Последна промяна на 20 ноември 2013 в 13:37 4124 7

Камелия Лозанова, шеф на Агенцията по заетостта. Снимка: БГНЕС
Камелия Лозанова, шеф на Агенцията по заетостта. Снимка: БГНЕС

 

"Свършихме огромна работа с чест и достойнство по ред, морал и закон. Една стотинка няма да загуби България, защото резултатите ни са изключително очевидни."

Това обяви шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова на брифинг.

В понеделник  OFFNews първи съобщи, че Европейската комисия постави ултиматум на България да отстрани Лозанова, ако не иска да бъдат замразени всички пари, управлявани от Агенцията за новия програмен период (2014-2020), около 400 млн. евро. Писмото е до премиера Пламен Орешарски, с копия до вицепремиера Зинаида Златанова и социалния министър Хасан Адемов.

Това е третото писмо от ЕК, свързано с работата на Лозанова. Още през септември Златанова обяви, че бившият социален министър Тотю Младенов 9 месеца е крил гневното писмо на Брюксел за злоупотребите на Камелия Лозанова.

На брифинга си шефката на Агенцията по заетостта благодари на OFFNews за публикуваните писма, но била учудена от интепретациите на съдържанието им и от твърденията, че те били крити.

"Не разбирам от кого го е крил това писмо (Тотю Младенов), след като то беше адресирано до мен, до него, до вицепремиера по еврофондовете (Томислав Дончев), до зам.-министъра, който отговаряше за оперативната програма тогава", каза Лозанова.

По думите й писмата са предизвикали десетки проверки на фирми, които извършват обучение и много споразумения били прекратени.

Бедите на Лозанова започнаха заради сътрудничеството й с Вяра Петрова – депутатка от ГЕРБ, прочула се с усвоените 700 хиляди лева чрез фирма на възрастната си майка. Публикациите на  бургаския сайт “Флагман” и на OFFNews за схемата за източване на евросредства предизвикаха парламентарна комисия за разследване на случая Вяра Петрова. На заседанието Камелия Лозанова се опита да скрие информация от депутатите, обяснявайки, че Вяра Петрова няма фирма. Депутатите от БСП обаче извадиха документи за фирмата на майка й. След разследването на OFFNews Вяра Петрова подаде оставка като депутатка, а ГЕРБ обясни това като нов морал в политиката. За Камелия Лозанова обаче нямаше последствия.

Тя е почти единственият шеф на агенция, който запази поста си при новата власт.

От изказвания на социалния министър Хасан Адемов и премиера Пламен Орешарски от вчера и днес става ясно, че засега те нямат намерение да отстранят Лозанова. Причината е, че Камелия Лозанова е от квотата на КТ “Подкрепа” в този кабинет и уволнението ù означава разваляне на партньорството между синдиката и правителството. "Подкрепа" не се включи днес в протестния митинг на КНСБ, а първоначално създадоха общ стачен комитет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 20:48

Защо все още държат такива доказали се НЕКАДЪРНИЦИ на високите държавни постове. Трябва всички да се вдигнем и да ги прогоним с камъни по главите тези ГАДОВЕ МРЪСНИ.

20.11 2013 в 23:20

Мда, огромна работа свършихте….по ограбването на еврофондовете.Пиенето ще ви спрат .......

20.11 2013 в 22:02

Мда, огромна работа свършихте....по ограбването на еврофондовете. :) Затова от Брюксел пишат нота след нота, от гневна по-гневна!
Баси, откъде ги намират все такива бе?!?!
ОСТАВКА, боклуци!

20.11 2013 в 16:43

Не бе, Великов, има техническа грешка в поста на Крум - Бесен. Иначе на десния си показалец д-р Тренчев не носи пръстен, само си помага за пурата ... В-)

И не разбирам какво толкова сте се развикали по жената, която с чест и достойнство е захранила достатъчно партийни каси, та даже и за синдикалната такава е намерила средства. К'ви хора сте начи !?

20.11 2013 в 15:56

Десен синдикат? Десен?!

20.11 2013 в 15:50

Вие нормални ли сте???!! Тази видинска ГЕРБерка кога ли ще оправи тази азгнция? Явно Тренчев има интерес от такива маймуни, а мислехме, че "Подкрепа" десен синдикат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.11 2013 в 13:53

чест и достойнство??? Мда, тая е готова за правителството на БКП