Управници пият морска вода във Варна, за да докажат, че е безопасна

OFFNews 05 юли 2014 в 16:20 29050 10

Снимка Булфото

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, областният управител на Варна Иван Великов и кметът Иван Портних пиха морска вода край плаж Рапонги в морската столица.

Тримата предприеха показното пиене, за да докажат, че няма никакъв риск за здравето на туристите и "чистотата и състоянието на морската вода са обект на постоянен анализ и контрол."

Днес Министерството на здравеопазването (МЗ) и Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) обявиха в декларация, че всичките 23 зони за къпане, разположени на варненското черноморско крайбрежие, Златни пясъци, Св. "Константин и Елена", "Слънчев ден", "Ривиера" не са опасни за здравето на туристите.

Единствено в пробата морска вода от вътрешната градска зона за къпане "Офицерски плаж"- Варна има изменени микробиологични показатели.

Напълно безпочвени са препоръките от частен характер туристите, почиващи на Черно море, да се имунизират срещу хепатит "А" и МЗ на България не е разглеждало изобщо подобна хипотеза. Обратното би означавало всички страни, граничещи с Черно море, да вземат подобни мерки за своите туристи, какъвто факт не ни е известен и би бил далеч от сериозните научни доводи и съществуващи практики, обявиха от МИЕ и МЗ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

10

Мартин Димитров

24.05 2020 в 07:39

Мисля че трябваше да пиете вода от варненското езеро, за да доказвате нещо. Какви са тези евтини номера да правите цирка в по отдалечената точка от проблема

 
X

Подкастът на OFFNews