УНСС и Пловдивският университет приемат документи на кандидат-студенти от днес

OFFNews 16 юни 2014 в 09:26 2334 0

УНСС и Пловдивският университет започнаха приема на документи от кандидат-студенти.

Документи за редовната сесия в УНСС се приемат до 2 юли включително.

Първият изпит в икономическия ВУЗ е на 5 юли по български език и литература. На 6 юли е изпитът по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски), на 7 юли – по история на България, на 8 юли – по журналистика (писмен), на 9 юли – по география на България, на 10 юли – по математика, и на 11 юли – по журналистика (устен).

Първото класиране ще бъде обявено на 14 юли.

Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и минимален бал „добър” от дипломата за средно образование.

В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" подаването на документи също ще продължи от 17 юни до 2 юли, включително в събота и неделя, в Ректората, в бюрата по градове или онлайн чрез сайта на университета.

Подават се зявление до ректора, оригинал и ксерокопие на дипломата за средно образование, попълнен картон за класиране по образец, документ за лауреат на национална олимпиада или конкурси и фестивали с конкурсен характер (ако има такъв) и се плаща такса за явяване.

Документи подават и кандидатите, които са се явили на предварителни изпити.

Изпитите по 18 предмета в редовната кампания ще се проведат от 5 до 11 юли включително.

На 5 юли е изпитът по английски език. На 6 юли са и изпитите по география на България, биология и теология. Изпитът по български език ще се проведе на 7 юли, а в деня след него – по математика.

За 9 юли е насрочен тестът по история на България. По 5 предмета ще изпитват на 10 юли – испански език, френски език, информатика, психология и физика, като за последната дисциплина е предвиден тест със събеседване. На 11 юли също ще се състоят 5 изпита – по новогръцки език, немски език, химия, изобразително изкуство и музика.

Трите кръга на изпита за специалност „Актьорство за драматичен театър“ се провеждат на 12, 13 и 14 септември.

На предварителната кампания имаше 187 отлични оценки, от тях 25 са пълните шестици. За ранните кандидатстудентски изпити се бяха записали над 2400 души, а приблизително 1900 са успешно издържалите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови