Трима в Пирогов объркали ракията с антифриз, семейство се натровило от печката с въглища

OFFNews 27 декември 2017 в 10:45 9090 2

Трима души са приети токскологията на Пирогов, след объркали шишето с ракия със съседното с антифриз. Още осем са препили като за световно и са настанени в болницата по Коледа, съобщи директорът на спешния институт проф. Асен Балтов. 

В клиниката е постъпило и семейство, натровило се от отопление с въглища. През празничните дни през Пирогов са преминали 1900 пациенти, 300 са приети в болницата, извършени са 60 хирургични интервенции по спешност. 

Най-натоварено е било в токсикологията, където са постъпили над 40 души, 15 от които с тежки алергични реакции, уточни проф. Балтов. 

10 души са приети по спешност в отделението по гастроентерология на Университетската болница "Света Анна" в София след препиване и преяждане в празничните дни, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение вчера. 

Петима от приетите са с чернодробни проблеми предизвикани от препиване. Други петима от пациентите са със сериозни здравословни проблеми, предизвикани от преяждане. Това се случва всяка година на Коледа и Нова година въпреки предупрежденията на лекарите, коментират медиците.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови