Трима преподаватели и петима студенти от УНСС са с COVID-19

Александра Маркарян 22 октомври 2020 в 12:11 3432 1

Трима преподаватели и петима студенти от Университета за национално и световно стопанство са с коронавирус, съобщиха от УНСС в отговор на запитване от OFFNews.

УНСС спря всички присъствени занятия от 21-и до 27 октомври включително, съгласно заповед на ректора проф. Димитър Димитров.

Всички, които са имали, макар и индиректен контакт със заразените, веднага са били карантинирани и са преминали на онлайн обучение, уточниха от университета. Болните не са в тежко състояние.

Сега всички занятия се провеждат онлайн. Масовите мероприятия бяха спрени, включително спортни, културни, публични лекции. Заседанията на академичния, факултетните и катедрените съвети, които трябва да вземат неотложни решения, ще се провеждат онлайн. Процедурите по заемане на академични длъжности, по придобиване на научните степени "доктор на науките" и ОНС "доктор", държавните изпити и защитите на дипломни работи са отложени или се провеждат онлайн.

До 27-и включително е забранен достъпът на студенти и външни посетители до учебните сгради на УНСС. Комуникацията със и между служителите се осъществява по телефон и имейл. Отворен остана само главният вход на УНСС. Ако извънредна ситуация наложи отваряне на някой от другите, това ще става с разрешение на помощник-ректора или охраната.

Ограничи се и присъствието на служители в университета. Част от тях работят присъствено, част - от дистанция, онлайн, по предварително изготвени графици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3010

1

spazvaipravilata

23.10 2020 в 08:43

В УНСС никой не спазваше правилата за носене на маски и спазване на дистанция. Когато питах преподаватели и служители защо не носят маски, те ми отговаряха, "защото така искам". Това не е нормално при положение, че има заповед на ректора за задължително носене на маски, която въобще не се спазваше от преподавателите най-вече. Не мога да ги разбера при положение, че работят 2 дни в седмицата, а и биха дали пример на студентите. Не заслужават обещаните им увеличения на заплатите от 1 януари.
 
X

Подкастът на OFFNews