Три месеца след трагедията край Своге на пътя липсва обезопасителна мантинела

OFFNews 10 декември 2018 в 12:10 2547 1

Три месеца след трагедията край Своге на пътя липсва обезопасителна мантинела

Три месеца след трагедията край Своге на пътя липсва обезопасителна мантинела. За това предупреждават от Института за пътна безопасност.

В открито писмо до главния прокурор Сотир Цацаров от института настояват той да разпореди на отговорните институции да възстановят мантинелата.

Обръщаме се чрез медиите, защото сме обезпокоени, че и това писмо ще потъне в дебрите на администрацията и ще остане без реакция от Ваша страна, пишат от института до обвинител №1.

Три месеца след катастрофата все още не е изяснено кой е отговорен за възстановяване на еластичната ограда.

"Институтът за пътна безопасност, областният управител на София област, медиите, гражданите и други институции многократно отправяха покана към Агенция „Пътна Инфраструктура“ и община Своге да обезопасят участъка, но към момента всички се оправдават с това, че има досъдебно производство и е възможно да се извършват следствени действия на мястото. Експертите на Института смятат, че е налице обективна възможност да настъпи тежко ПТП в същия участък. Категорично считаме, че към настоящия момент няма причини еластичната ограда да не бъде възстановена, още повече, че спорният участък беше преасфалтиран", посочват от института.

В писмото се отправя молба до Цацаров, който може да разпореди на отговорните институции да "приведат в годност еластичните мрежи край гр. Своге".

Считаме, че пътната безопасност е на първо място и всички други оправдания и прехвърляне на отговорността са просто извинения за това да не се свърши работа, се посочва още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5863

1

Babaliuga

10.12 2018 в 14:33

На повечето места, да не кажа на всички, където е имало ПТП и е била засегната мантинелата, то тя или липсва или е увредена до степен в която не може да изпълнява функцията си.