Топло, но ветровито време ни очаква в петък

ОFFNews 18 февруари 2016 в 21:43 3089 1

Времето утре ще бъде топло - в Северна България е между 3 и 10 градуса, а в Югозападна до 15 градуса, предаде НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".

През нощта и утре до обяд облачността ще е значителна, на много места с валежи от дъжд. Около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 8-9°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. След обяд над масивите от Югозападна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта срещу събота облачността отново бързо ще се увеличи и в събота времето ще бъде облачно. Още сутринта в западните райони ще завали дъжд. По-късно през деня валежите ще обхванат и централната и източната част от страната.

Температурите и в Южна България ще се понижат и максималните в страната ще са между 5° и 10°.

В неделя в сутрешните часове над източните райони все още ще има значителна облачност, но в процес на разкъсване и намаление. Над Западна България ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните по-високи от предишния ден.

В понеделник вятърът ще се ориентира от юг и температурите бързо ще се повишат. Повече слънце ще има сутринта, в следобедните часове облачността, средна и висока, ще се увеличи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови