Цацаров: Не аз съм поръчал на Сидеров да се държи хулигански

OFFNews 10 януари 2014 в 22:03 6653 10

Сотир Цацаров. Снимка: Булфото
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото

Няма политическа поръчка при искането на имунитета на Волен Сидеров – има хулигански действия. Това заяви пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров.

След като има хулигански действия, според разбирането на държавното обвинение, оттам насетне има и съответната реакция, допълни Цацаров.

Колкото и да говорим за политическа поръчка, не аз съм поръчал това поведение. И не някоя политическа сила е поръчала посегателството върху униформен полицай. Оттам насетне всеки трябва да носи последиците за своето поведение - независимо дали има или няма имунитет, допълни той.

Аз съм сигурен в това, което е представила Варненската окръжна прокуратура като доказателства. Тези доказателства са събрани при една изключително добра организация на работа на колегите през нощта на летище Варна, при което са разпитани 22 свидетели, подчерта главният прокурор.

Има и видеозаписи от целия граничен контрол на аерогара Варна.

На въпрос има ли натиск от френска страна Сотир Цацаров каза, че натиск от Франция не е имало и няма да има.

Не се водим от това какво е гражданството на пострадалото лице и дали то е или не е дипломат, каза Цацаров.

Прокуратурата е реагирала незабавно в момента, в който е получила сигнал за Христо Бисеров, заяви още главният прокурор.

В момента, в който прокуратурата е получила този сигнал – тя е реагирала незабавно. Какво е ставало на един по-преден етап, кой е бил информиран, кой е мислил, кой е правил едни или други политически сметки, за да не получи или за да получи съответни негативи или позитиви в политически смисъл – това първо не е наша работа, второ – аз не мога да го кажа, коментира той.

Амбицията на прокуратурата е до 30 януари всички обвинения срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да стигнат до съд, заяви още Сотир Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков