Цацаров: Не аз съм поръчал на Сидеров да се държи хулигански

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2014 в 22:03 5588 10

Сотир Цацаров. Снимка: Булфото
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото

Няма политическа поръчка при искането на имунитета на Волен Сидеров – има хулигански действия. Това заяви пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров.

След като има хулигански действия, според разбирането на държавното обвинение, оттам насетне има и съответната реакция, допълни Цацаров.

Колкото и да говорим за политическа поръчка, не аз съм поръчал това поведение. И не някоя политическа сила е поръчала посегателството върху униформен полицай. Оттам насетне всеки трябва да носи последиците за своето поведение - независимо дали има или няма имунитет, допълни той.

Аз съм сигурен в това, което е представила Варненската окръжна прокуратура като доказателства. Тези доказателства са събрани при една изключително добра организация на работа на колегите през нощта на летище Варна, при което са разпитани 22 свидетели, подчерта главният прокурор.

Има и видеозаписи от целия граничен контрол на аерогара Варна.

На въпрос има ли натиск от френска страна Сотир Цацаров каза, че натиск от Франция не е имало и няма да има.

Не се водим от това какво е гражданството на пострадалото лице и дали то е или не е дипломат, каза Цацаров.

Прокуратурата е реагирала незабавно в момента, в който е получила сигнал за Христо Бисеров, заяви още главният прокурор.

В момента, в който прокуратурата е получила този сигнал – тя е реагирала незабавно. Какво е ставало на един по-преден етап, кой е бил информиран, кой е мислил, кой е правил едни или други политически сметки, за да не получи или за да получи съответни негативи или позитиви в политически смисъл – това първо не е наша работа, второ – аз не мога да го кажа, коментира той.

Амбицията на прокуратурата е до 30 януари всички обвинения срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да стигнат до съд, заяви още Сотир Цацаров. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2014 в 11:10

Ремейк на стар виц
Вървял си по улицата юнак Сидер, ама бил много гладен. Минавайки покрай френското посолство, видял изложени френски кроасани, а до тях посланика на Франция. Рипнал юнак Сидер и бой, бой, бой... направили мелето с посланика. По едно време спрели да си починат и посланика попитал
- какво искаш, бе?
- гладен съм, искам да ям - запъхтяно отвърнал юнак Сидер
- ами яж, бе. Що се биеш!

11.01 2014 в 11:01

Най-забавното е, че Мишката-нацист се инати и не иска да си свали сам имунитета. А казват /макар само от обкръжението му/ бил толкова невинен и провокиран.
Я си спомнете - не беше ли точно Мишката-нацист този, който пледираше, че депутатите нямали нужда от имунитет?
Сега обаче се е хванал за ... имунитета си като удавник за сламка и чака гемиите на ДПС и БСП да акустират в НС и да го извадят сух от лай.... водата.

11.01 2014 в 10:36

Неподкрепени с нищо твърдения, освен с неивестни за обществеността евентуални показания на милиционери.

Като че ли никой не можа да ивади един мобилен телефон и да го снима Сидеров как уж бил "вилнял" цял час (хахаха...). Като оставим, че където се появи, около него щъкат десетина "доброжелателни" медиии с видеокамери.

Как пък ПОНЕ ВЕДНЪЖ не показахте запис, който да подкрепи подобни голословни обвинения? Сичкото с достоверност агенция една жена каза по телевизора...

11.01 2014 в 10:31

ЦАЦА ЦАЦАААА , гнусно мекотело си ти. Най-поръчковия главен прокурор!Против ГЕРБ си много активен, тук нещо го мотолевиш.

11.01 2014 в 09:08

А за първи път ли Сидер се държи хулигански?

11.01 2014 в 09:02

Уважаема редакция на OFFNews, моля, не скривайте постинга на ника "AF".
Това е като учебно помагало на част от "Основи на българския нацизъм".
Обърнете внимание на това изречение - ".. да се подчиняват на законните искания на български депутат". Сега си представете само за секунда, какво би последвало, ако тези нацисти имат някаква административно-управленска власт?
Изправиха ли ви се косите?

11.01 2014 в 07:56

А то изобщо дали наистина е имало някакви "хулигански действия" тепърва ще се доказва. Засега е само едно твърдение на едната страна.

Досега нито едно обвинение срещу Сидеров не е било доказано. Всичко което се опитваха да му припишат, накрая все се оказваше някаква режисирана постановка, провокация или опит за медийно очерняне.

Чакам да видя за колко време ще ми скрият постинга, хахаха...

11.01 2014 в 06:18

Айде, айде, Цацаров, ПРЕИГРАВАШ, И МАНИПУЛИРАШ!
Първо, г-н френския посланик лъже - СТЕФКА НЕ Е КУЛТУРНО АТАШЕ! И не е служител на Посолството. Стефка е ДАСКАЛИЦА в Алианс Франсе, който,ВЯРНО, е създадена/финансирана от френската държава по линия на франкофонията. Може Стефка да има дипломат. паспорт, но това си е френска далавера.
Второ, Г-н Посланикът не е наясно, или не му изнася, да се изкаже за това, но ти Цацаров ЗНАЕШ - FR е президентска република, а BG е парламентарна република. Иначе казано, във всички случаи в BG парламентът има по-голяма власт пред изпълнителната и съдебната власт. И депутатите следва да имат повече права от някакви полицаи от Охранителна полиция, т.е. от пъдари, и от всякакви там прокурорчета. Т.е. пъдарите от Охранителна полиция на Йовчев следва ДА СЕ ПОДЧИНЯВАт на законните искания на български депутат.
Това е позицията на Сидеров. това е КОНСТИТУЦИОННАТА позиция на един български депутат.
НЕ МОЖЕ ЕДИН ОХРАНИТЕЛ-ПЪДАР от Охранителна полиция да не уважава и изпълнява законните искания на български депутат в Парламентарната република!
ДРУГОТО Е ШАРЛАТАНИЯ – може да е френска, може да е помиярска-българска!

11.01 2014 в 00:07

ПОЧВАШ НА МАЙКА ТИ П.ТКАТА,НАЛИ УЖ НА 10-ТИ ПОЧВАХТЕ,ДА ВИ Е.А В ПАПАГАЛИТЕ.

10.01 2014 в 22:56

От понеделник ги почваме, жална им майка:
https://www.facebook.com/events/1510195159206075/