Цацаров: Какви са тия есемеси? Това ли е най-важното в държавата

OFFNews 25 юни 2014 в 14:45 7252 14

"Не ви ли омръзна на вас самите цялата тази сага. Не омръзна ли на обществото всичкото това – размяна на заплахи за убийство, размяна на есемеси с неизвестен подател, но всеки предполага кой е.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в отговор на въпрос за скандала между отстранения акционер и председател на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Темата за въпросните SMS-и тръгна от публикация в австрийския в. "Der Standard", според който Пеевски е отправил заплаха към Цветан Василев със следното съобщение: "Давам ти последен шанс. Знам къде се намираш. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря".

Според банкера това не е първата заплаха. На 22 май Василев получил телефонно обаждане, докато се намирал в хотел в Австрия. Василев твърди, че по телефона са го уведомили, че Пеевски търси наемен убиец и е предложил 5 000 000 долара награда за главата му.

Всички тези твърдения бяха отречени от Пеевски, а скандалът предизвика силното раздразнение у главния прокурор, който се оплака, че заради сигналите за заплахи за убийство прокуратурата не можела "да си свърши нормалната работа". Цацаров не уточни какво разбира под "нормална работа".

Ето какво каза той:

"Извинявайте, но прокуратурата не може да си свърши нормалната работа от сигнали, които се разменят между Делян Пеевски и Цветан Василев. Хайде стига с тоя абсурден sms-театър и в крайна сметка това е една сага, която, според мен, съвсем умишлено се поставя от героите в тази сага, пък и от някои други – да ги нарека информационни герои в центъра на общественото внимание. Това ли е най-важното?"

Откритият разрив между двамата, провокиран от скоростно прекратено разследване за опит за убийството на Пеевски, което било поръчано от Василев, доведе до ежедневни публикации срещу Василев и КТБ в медиите, доскоро притежавани от майката на Пеевски Ирена Кръстева, а сега - от офшорка с неясен официално собственик. Седмица по-късно КТБ бе поставена под специален надзор от БНБ заради риск от неплатежоспособност, управлението й поеха квестори, а досегашното ръководство бе отстранено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!