Властите в България не са получавали искане за арест на Пеевски

Юлиан Христов 23 юни 2014 в 16:44 3602 8

Властите в България не са получавали до този момент искане за задържането на Делян Пеевски. 

По-рано днес австрийското издание Der Standard съобщи, че федералната криминална полиция има намерение да арестува депутата от ДПС, защото е отправял SMS-заплахи към банкера Цветан Василев, който в момента се намира във Виена.

Според информация на вестника последното съобщение е изпратено в събота и гласи: „Давам ти последен шанс. Знам къде се намираш. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря“.

Василев е получил заплахата по мобилния си телефон и твърди, че тя идва от бившия му партньор Делян Пеевски.

„Не съм пращал такъв SMS, не съм отправял никакви заплахи към Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам. Призовавам го обаче през вашата медия да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ къде са парите му“, коментира по-късно Пеевски по повод публикацията.

От прокуратурата и МВР съобщиха, че не са получавали подобни искания от колегите си в Австрия. 

Обвиненията на Цветан Василев се появяват, след като първоначално Пеевски твърдеше, че е бил поръчан от банкера. След светкавична реакция на прокуратурата бяха задържани трима души, които по-късно бяха освободени поради липса на доказателства. Прокуратурата се отказа да поддържа иска за постоянния им арест, а главният прокурор Сотир Цацаров призна за грешки в разследването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews