Властите в България не са получавали искане за арест на Пеевски

Юлиан Христов Последна промяна на 23 юни 2014 в 16:44 2859 8

Властите в България не са получавали до този момент искане за задържането на Делян Пеевски. 

По-рано днес австрийското издание Der Standard съобщи, че федералната криминална полиция има намерение да арестува депутата от ДПС, защото е отправял SMS-заплахи към банкера Цветан Василев, който в момента се намира във Виена.

Според информация на вестника последното съобщение е изпратено в събота и гласи: „Давам ти последен шанс. Знам къде се намираш. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря“.

Василев е получил заплахата по мобилния си телефон и твърди, че тя идва от бившия му партньор Делян Пеевски.

„Не съм пращал такъв SMS, не съм отправял никакви заплахи към Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам. Призовавам го обаче през вашата медия да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ къде са парите му“, коментира по-късно Пеевски по повод публикацията.

От прокуратурата и МВР съобщиха, че не са получавали подобни искания от колегите си в Австрия. 

Обвиненията на Цветан Василев се появяват, след като първоначално Пеевски твърдеше, че е бил поръчан от банкера. След светкавична реакция на прокуратурата бяха задържани трима души, които по-късно бяха освободени поради липса на доказателства. Прокуратурата се отказа да поддържа иска за постоянния им арест, а главният прокурор Сотир Цацаров призна за грешки в разследването. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 08:52

От МВР, може и нова самоличност да му спретнат. Нали той е МВР. Нали той е ДАНС. Може дори да си мисли, че е държавата. А е най-обикновен пътник. Въпрос на време. В престъпния свят дължиш ли пари мърдане няма.

24.06 2014 в 01:23

И на двама ви.... кръвопийци!

23.06 2014 в 21:24

......има гледам червено конче на ръчичката, против уроки ще да е.........

23.06 2014 в 19:30

Аз честно да ви кажа не вярвам на българските власти, защото съм на ясно колко са корумпирани. Тъй че и да е издадена такава заповед ние няма да разберем, а тихомълком ще се премълчи.

23.06 2014 в 19:20

За сега всички отричат и печелят време на Пеевски, но щом австрийски вестник го е написал, значи няма как да не бъде взето под сериозно внимание. Кой направи така, че Пеевски да стигне до тук и да се ползва с протекцията на Цацаров?

23.06 2014 в 18:49

"Василев е получил заплахата по мобилния си телефон и твърди, че тя идва от бившия му партньор Делян Пеевски." - предвид разразилите се събития в последно време и начинът по който медиите на Пеевски така яростно атакуват Василев и банката , няма от кой друг да идва заплаха по телефона ако не от самия Пеевски. И аз да бях, за него щях да си помисля.

23.06 2014 в 18:36

Представям си ги тези от МВР как вдигат рамене и се правят на незнаещи. Много го пазят този Пеевски. Явно им плаша доста добри суми. Много ни е корумпирана стараната. То направо на нищо не прилчиа.

23.06 2014 в 18:30

По Коледа, има време.