Пеевски: По-добре да ме бяха убили

OFFNews 24 юни 2014 в 14:44 17224 66

Делян Пеевски

Съжалявам, че гардовете ми подадоха сигнал. Може би трябваше да бъда убит и всички да са доволни.

Така депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира разразилата се между него и банкера Цветан Василев война. Пеевски беше на разпит в Столичното следствие заради сигнал в прокуратурата, според който депутатът заплашил банкера с убийство. 

Пеевски отрече отрече да е заплашвал Василев и призна, че отношенията между двамата са обтегнати от началото на годината. Причината били политическите амбиции на банкера. Пеевски обясни, че Василев имал намерение да обедини съществуващи партии, но не посочи кои са те. 

"В началото на тази година се развалиха отношенията ни. Той искаше да се занимава с политика, да прави обединения на партии, аз да го подкрепям медийно", обясни Пеевски.

"Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват. Бях на разпит при прокурор. Не ми е ясно Василев какви сигнали подава, защо не се прибере тука и прави поръчкови истории във Виена с близки негови консултанти. Няма да се учудя самата измислена проверка да се води от това лице, което споделих и на прокуратурата", каза Пеевски пред журналисти.

Според него, фактът че за втори път е на разпит, опровергава твърдението, че той управлява прокуратурата.

"Не мога да ви кажа кой направи този филм. Да го изясни прокуратурата. Не знам защо прокуратурата се бави и не успява да намери г-н Василев. Аз съм тук и съм на разположение на прокуратурата. Къде е Василев? Може би го е страх от всичките вложители, на които държеше парите", продължи Пеевски.

Той заяви, че война не води с никой – "който води война с мен – да я води". В отговор на въпрос Делян Пеевски заяви, че не дължи нищо на КТБ, а майка му обслужва нейни кредити и също не дължи просрочия към тях.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!