МВР няма сигнал Пеевски да е заплашвал Цветан Василев

OFFNews 24 юни 2014 в 08:38 2662 11

Николай Бареков, Делян Пеевски, Цветан Василев

В МВР не е постъпвал сигнал за това, че депутатът на ДПС Делян Пеевски е заплашвал банкера Цветан Василев.

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод вчерашната публикация в австрийския der Standard, в която се твърдеше, че австрийската полиция е поискала от българските власти ареста на Пеевски. Причината за това, според австрийската медия, е заплахи, които нереализиралият се шеф на ДАНС е пращал до банкера чрез SMS.

Вътрешният министър посочи, че ако във ведомството постъпи сигнал, той ще бъде разследван. Той обаче отхвърли възможността МВР да се сезира по изказвания и публикациите в медиите. Йовчев коментира, че в публичното пространство са се изприказвали много неща и ако полицията се сезира по тях, ще излезе, че оказва натинатискстк върху тези, срещу които са насочени твърденията.

„Нямаме официално нищо, което да е постъпило в МВР. Не можем по медийна публикация да започнем да образуваме такава проверка. Ако постъпят такива данни, ще направим пълна проверка“, отсече вътрешният министър.

Той коментира, че на войната между Цветан Василев и Делян Пеевски се отдава прекалено голямо внимание.

„Изпаднахме в един водевил, в който аз не искам да участвам, става водевил в държавата, защото става една грозна история“, коментира вътрешният министър.

Той посочи, че вярва на прокуратурата и на главния прокурор Сотир Цацаров. Според Йовчев акцията срещу Цветан Василев показва, че в държавата няма недосегаеми и че всеки може да бъде разследван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!